Sverige danset til semifinale

Sverige fortsetter å imponere i fotball-EM på hjemmebane. Søndag danset svenskene forbi Island til 4-0-seier i kvartfinalen.

Sveriges Lotta Schelin
sverige2
sverige2

Sverige - Island 4-0 (3-0)

Nederlagstippede Island satte sin lit til gullfisken Sigurwin, men maskoten hjalp ingenting. I begynnelsen av kampen bød islendingene på motstand omtrent som om de var 11 gullfisker som lå og sprellet på gresset.

Etter to og et halvt minutt plukket Marie Hammerström opp en svak klarering og så ingen som prøvde å stoppe henne. 31-åringen satte fart mot feltet og banket ballen i mål med venstrefoten.

I det 14. minutt vendte Lotta Schelin og løftet en ball i bakrommet ute på kanten. Josefine Öqvist sprintet fra forsvaret og vippet ballen over keeper.

Fem minutter senere kom Kosovare Asllani fram på høyresiden og la inn. Ballen traff en islandsk arm og fikk fart mot nærmeste stolpe, der Schelin var først framme og styrte den inn.

Med 3-0 før det var spilt 20 minutter var kampen om semifinaleplassen allerede avgjort, og Sverige kunne ta foten av gasspedalen. Dermed ble det bare ett mål til. Asllani var servitør og Schelin avslutter også da resultatet ble fastsatt i det 59. minutt. (©NTB)