Caroline Graham Hansen under treningen med kvinnelandslaget i fotball på Ullevaal stadion tidligere denne uken.
Foto: Heiko Junge / NTB
Caroline Graham Hansen under treningen med kvinnelandslaget i fotball på Ullevaal stadion tidligere denne uken. Foto: Heiko Junge / NTB

Stjernen i sorg: – Det gir ikke mening

Fotball-Norge er i sorg etter skytingen i Oslo.

Lørdagens landskamp på Ullevaal mellom Norge og New Zealand spilles som planlagt. Beredskapen er økt etter nattens tragiske skytehendelse i Oslo.

NFF og kvinnelandslaget har varslet flere markeringer under det som kommer til å bli en spesiell landskamp på nasjonalarenaen.

En av dem som uttrykker sorg er landslagsstjernen Caroline Graham Hansen.

– Å hate et annet menneske så mye at du ønsker de død, fordi de viser kjærlighet, skremmer livet av meg. Det gir ikke mening. I dag som skulle være en så fin dag for kjærlighet. All kjærlighet, skriver Graham Hansen på Twitter.

Fotballpresidenten Lise Klaveness er også sterkt preget etter nattens tragiske hendelser.

− Jeg er usigelig trist på vegne av de som har mistet noen umistelige i natt, de som gikk fra fest til å måtte flykte for livet i Oslo sentrum, de som nå må våke over sine kjære på sykehus og alle i LHBTI-miljøet som i dag kjenner på frykt og uro. Vi må stå sammen i dette, skriver Klaveness i en tekstmelding til TV 2.

Håndballspilleren Ola Hoftun Lillelien, som sto frem som homofil for noen måneder siden, skulle feire sin første Pride denne helgen.

– Det som skjedde i Oslo i natt viser hvorfor vi fortsatt trenger pride i 2022. Hjertet mitt gråter for alle de som ble direkte berørt og de som føler på redsel, sinne og sorg. Alt er lov å føle på i dag, skriver Drammen-spilleren på Instagram.

– Jeg syns synd på de som ikke klarer å elske kjærlighet. Vi skal stå sammen og ta vare på hverandre i dag - og de neste dagene. Vær generøs og raus med hverandre og elsk hardere enn noen gang, skriver Lillelien.

Relatert

Mer innhold fra TV 2