Slik skal FIFA avsløre aldersjuks

Alle spillerne i fotball-VM for G17-landslag skal MR-undersøkes før turneringen i India sparkes i gang fredag. Slik skal eventuelt aldersjuks avsløres.

GÅR GRUNDIG TIL VERKS: Ved hjelp av MR-undersøkelser skal man luke bort aldersjukserne fra U17-VM i India. Foto: Illustrasjonsbilde, Colourbox
GÅR GRUNDIG TIL VERKS: Ved hjelp av MR-undersøkelser skal man luke bort aldersjukserne fra U17-VM i India. Foto: Illustrasjonsbilde, Colourbox

Samtlige spillere i turneringen skal være født på 2000-tallet, men FIFA nøyer seg ikke med å studere fødselsdatoen i passet. Det tas ingen sjanser etter at Nigeria ble avslørt for juks i august. Samtlige spilleres håndledd vil bli MR-undersøkt.

MR-undersøkelse kan ifølge eksperter fastslå med 99 prosent sikkerhet om en spiller er under 17 år.

– Selv om det er hver deltakernasjons ansvar å forsikre at deres spillere oppfyller alderskriteriene, har FIFA besluttet å utføre MR-undersøkelser av spillernes håndledd i G17-turneringer, heter det i en uttalelse.

Nigeria, som har vunnet G17-VM fem ganger, greide ikke å kvalifisere seg til årets turnering. Før en kvalifiseringskamp i august ble 26 uttatte spillere erklært ikke spilleberettiget fordi de var for gamle.

Det er mistanke om aldersjuks også i flere andre land, og derfor har FIFA besluttet å betale for MR-utstyr i turneringen der mange av fotballens største talenter skal vise seg fram.

Tidligere har spillere som Neymar, Ronaldinho, Andrés Iniesta og Xavi Hernández fått tidlige gjennombrudd i G17-VM.

Turneringen skal avvikles i seks indiske byer: New Delhi, Navi Mumbai, Goa, Kochi, Guwahati og Kolkata. Finalen spilles i Kolkata 28. oktober.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2