Skamfull Gattuso gir spillerne straffetrening etter pinlig tap

Milan-trener Gennaro Gattuso sier han er utrolig skamfull og kaller enkelte spilleres prestasjoner «pinlige» etter 0-1-tapet mot tabelljumbo Benevento.

TAPTE MOT TABELLJUMBO: Gennaro Gattuso fortvilte etter at AC Milan tapte på hjemmebane mot lille Benevento. Foto: Alessandro Di Marco
TAPTE MOT TABELLJUMBO: Gennaro Gattuso fortvilte etter at AC Milan tapte på hjemmebane mot lille Benevento. Foto: Alessandro Di Marco

Pietro Iemmellos scoring etter en snau halvtime ble den eneste på San Siro lørdag. Gjestene fra sør tok sin første borteseier i Serie A noensinne.

For Gattuso ble det déjà vu. Hans debutkamp som Milan-trener i desember endte med 2-2 borte mot Benevento. Keeper Alberto Brignoli utlignet da for det nyopprykkede hjemmelaget på overtid.

Milan reiste seg etter den smellen, men har nå spilt fem kamper uten seier, og europaligasjansen er i fare.

– Jeg sa til gutta at jeg føler utrolig skam. Vi har skrevet en side i klubbens historie som er alt annet enn vakker, sa en sint Gattuso etter kampen.

– Flere av spillerne leverte pinlige prestasjoner.

Straffetrening

Han beordret hele stallen på treningsfeltet søndag.

– Ansvaret er mitt. Mot et lag som Benevento, som prøver å spille god fotball selv om de er sist på tabellen, kan man ikke spille uten sjel eller besluttsomhet. Vi gjorde det lett for dem, sa han.

Selv da Beneventos Cheick Diabate ble utvist i det 80. minutt maktet ikke Milan å få ballen i mål.

– Vi må be tilhengerne om unnskyldning. Vi skammer oss over denne kampen, men vi må ikke drukne i fortvilelse, sa sportsdirektør Massimiliano Mirabelli.

Gråt av glede

Benevento-president Oreste Vigorito gråt derimot av glede på San Siros tribuner. Trener Roberto De Zerbi er lei for at laget først nå begynner å vise hva det duger til.

– Vi var en vits i italiensk fotball, og presidenten følte smerten ved det. Denne seieren gjorde godt. Seieren på San Siro hjelper oss ikke bort fra sisteplassen på tabellen, men den vil leve i klubbens historie, sa De Zerbi.

Benevento tapte sine første 14 kamper i fjor høst og tok sitt aller første Serie A-poeng i hjemmekampen mot Milan i desember.