TAR UT TROPP: Tirsdag blir det offentliggjort hvem Martin Sjögren har med seg til fotball-EM i England. Foto: Marte Christensen / TV 2
TAR UT TROPP: Tirsdag blir det offentliggjort hvem Martin Sjögren har med seg til fotball-EM i England. Foto: Marte Christensen / TV 2

Sjefen før uttaket: – Treffer vi på alt, har vi en mulighet

Landslagssjef Martin Sjögren drømmer om medalje i EM i England.

Tirsdag klokken 10.00 annonseres Norges tropp til fotball-EM i England i sommer.

Se uttaket direkte på tv2.no!

Det norske laget skal møte Nord-Irland, vertsnasjonen England og Østerrike i sin gruppe, og som alltid er det knyttet forventninger til våre beste fotballkvinner som tok seg til kvartfinale i VM for tre år siden.

Den offisielle målsettingen er ennå ikke klar, men i et intervju med TV 2s fotballekspert Yaw Amankwah letter landslagssjefen litt på sløret.

– Jeg vil si at vi har foran oss et mesterskap som kanskje har fem, seks, sju lag som faktisk kan vinne mesterskapet. Det er noe som gjør europamesterskapene unikt.

– Og du ser ikke Norge i det helt øverste sjiktet?

– Vi er ikke topp tre. Det vil jeg ikke si. Vi ligger vel som en outsider bak de største nasjonene. Vi er fortsatt en liten fotballnasjonen, om enn en god. Det er fortsatt sånn at vi har noen nasjoner foran oss som har enda større krav til seg med tanke på å ta medaljer og kanskje vinne mesterskap. Helt der er vi ikke, men vår ambisjon er å være med så lenge som mulig. Jeg vil se på oss som en outsider.

– Så det er såpass, ja?

– Treffer vi på alt, så har vi en mulighet til å kunne være med der og forstyrre, sier Sjögren.

Knalltøff vei mot målet

For tre år siden var sju av åtte kvartfinalister i VM fra Europa (USA vant), og Norge tapte 0-3 mot England i sin kvartfinale. Den gang tok Nederland sølv og Sverige bronse, men også store nasjoner som Frankrike, Tyskland og Spania vil ha et ord med i laget når EM starter på engelsk jord 6. juli.

– Konkurransen er tøff. Nå har vi jo kanskje England som vår tøffeste motstander i gruppen, men tar vi oss videre derfra så blir det jo kanskje mest sannsynlig en kvartfinale mot Tyskland eller Spania eller eventuelt Danmark. Så det er tøft å ta seg inn til medaljekampene i et europamesterskap, men vi skal absolutt gjøre det vi kan, sier Sjögren.

Også landslagskaptein Maren Mjelde ser frem mot et spennende mesterskap.

– Man kan jo peke seg ut noen favoritter, men det er umulig å si hvem som vinner det.

– Men du er enig med sjefen i at dere kan slå alle på en god dag?

– Ja. Det vil jeg så absolutt si. På en god dag så kan vi slå de beste. Men gruppen er vanskelig. Vi møter vertsnasjonen igjen. Målet er selvfølgelig å komme ut av gruppen og til en kvartfinale. Og da kan jo alt skje. Det er det som er så kult med dette EMet. Det er så åpent, det er så vanskelig å spå, sier Chelsea-stjernen.

PS! I forrige EM som ble arrangert, for fem år siden, opplevde Norge sin største nedtur på kvinnesiden av fotballen. Tre strake tap var fasit i mesterskapet i 2017, der lagene som gikk videre fra vår gruppe endte opp med gull (vertsnasjonen Nederland) og sølv (Danmark).

NB! Et lengre utdrag fra intervjuet med Sjögren får du i TV 2s flater når det nærmer seg mesterskap. Hele EM ser du på TV 2 og NRK.