Sjansesløsing kostet Milan poeng i derbyet

Milan hadde nok sjanser i første omgang til å slå Inter klart, men søndagens Milano-derby endte 1-1.

milan (Foto: AFP)

Før pause var Milan det klart beste laget. Mario Balotelli kom til flere store sjanser mot gamleklubben, men en meget god Samir Handanovic i Inter-målet sto i veien for italieneren. I stedet var det Stephan El Shaarawy som elegant satte sitt 16. seriemål etter 21 minutters spill.

Inter var heldig som ikke lå under med flere mål til pause, mens sjansesløsingen skulle bli skjebnesvanger for Milan. I annen omgang hevet Inter seg, og innbyttet av Ezequiel Schelotto betalte seg nesten øyeblikkelig. 22-åringen hadde kun vært på banen i to minutter da han headet inn 1-1 i det 71. minutt.

For første gang siden 2004 endte Milano-derbyet uavgjort. Milan besitter tredjeplassen som gir mesterligakvalifisering, men Lazio går forbi med hjemmeseier over Pescara mandag. Inter er ett poeng bak byrivalen som nummer fem på tabellen.

Tidligere søndag gjorde serieleder Juventus jobben og slo fortjent Siena 3-0 på eget gress. Tittelforsvareren har dermed skaffet seg en luke på sju poeng ned til Napoli, som spiller borte mot Udinese mandag.

Det første målet kom da forsvarsspiller Stephan Lichtsteiner scoret på en perfekt pasning fra Mirko Vucinic etter en halvtime. Vertene hadde god kontroll og styrte banespillet. (©NTB)