San Marino-sjefen tapte 0-10 mot Norge i 1992: –  Nå går vi for et godt resultat

San Marinos trener Pierangelo Manzaroli tapte med ti mål på forrige Oslo-besøk. Fotball-Europas miniputt prøver igjen, men flere spillere er hjemme for å jobbe som sjåfør, snekker og butikkmedarbeider.

I oktober 1992 vant det norske landslaget sin største seier noensinne. 10-0 over San Marino ble starten på veien mot USA-VM snaut to år senere.

– Den kampen husker jeg godt fordi jeg spilte den. Vi møtte et fysisk sterkt og meget godt norsk lag. Samtidig var vi ikke skikkelig i gang med vår egen sesong. Vi klarte oss mye bedre hjemme (0-2-tap) ikke så lenge etter, sier Pierangelo Manzaroli til NTB.

Han er født i badebyen Rimini og spilte 38 landskamper for San Marino før han startet som trener.

Se hvordan Norge tapte mot Aserbajdsjan øverst (video med tillatelse fra MAX)

Når NTB snakker med ham på telefonen tusler han rundt i Belfast og grubler på laguttaket mot Nord-Irland i 0-4-tapet lørdag.

Her gjelder ikke bekymringer om laghotellet er fint nok eller flysetene de mest behagelige.

Hverdagen dreier seg ikke sjelden om å få sammen nok spillere til å fylle benken. Lørdag ble Mirko Palazzi utvist og pådro seg karantene mot Norge.

Superjumbo
San Marino ligger fjerde sist på FIFA-rankingen og har bare vunnet én (slo Liechtenstein) av sine 137 landskamper. Målforskjellen er 21-591.

– Hele historien vår er egentlig utrolig med 30.000 statsborgere i San Marino. Det er jo bare en liten del av flere byer i Norge. I min tropp til kampen tirsdag, finnes det ingen profesjonelle spillere. Vi har også trøbbel på flere områder nå. Noen av gutta er skadd, og andre får ikke fri fra jobben denne gangen, sier Manzaroli litt oppgitt.

– Hvilke norske spillere liker du best?

– John Arne Riise og Tore André Flo (spilte henholdsvis i Roma og Siena) var begge svært gode. Og Haitam Aleesami klarer seg bra i Palermo.

– Ole Gunnar Solskjær?

– Å ja. Solskjær selvfølgelig. Takk for at du minnet meg på ham, og jeg beklager at jeg ikke husket ham.

Holde tett
– Hva er taktikken på Ullevaal?

– Vi skal spille godt organisert, kjempe hardt og gå etter et resultat. Så er det ting vi ikke kan påvirke. Men Luxembourg holdt på å slå Bulgaria borte nylig, så hvorfor kan ikke vi presse Norge?, sier han.

– Hva vet du om dagens norske lag?

– Resultatene har ikke vært de beste i det siste, men det er et yngre lag som sikkert kan bli godt på sikt.

I november 2014 klarte San Marino 0-0 hjemme mot Litauen. Det var første gang på ti år at landslaget unngikk tap, og Manzaroli hadde en stor kveld.

Han er heltidsansatt som landslagssjef, og alt annet enn et stygt nederlag på Ullevaal, vil være som en halv seier.

– Været. Hvordan blir været i Oslo? Ikke for kaldt håper jeg.

Manzaroli har ikke bare en ribbet tropp å bekymre seg for.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2