Rosenborg slo Brann og satte ny publikumsrekord i Toppserien

Nærmere 12.000 tilskuere fikk se at Rosenborg slo serieleder Brann i Toppserien. Samtidig slo Rosenborg Branns publikumsrekord med 1054 tilskuere.

Rosenborg – Brann 1-0:

11.636 supportere kjøpte billett til søndagens oppgjør mellom Rosenborg og Brann på Lerkendal. Det er ny og historisk rekord i Toppserien.

Se scoringen som senket Brann øverst! (video med tillatelse fra NRK)

Rekordpublikummet fikk se at Rosenborg slo serieleder Brann 1-0. Synne Skinnes Hansen scoret kampens eneste mål tidlig i første omgang. Tapet var Branns første for sesongen.

– Det føles dritbra. For en ramme rundt kampen, det var sykt gøy. Publikumsrekord og tre poeng. Det kan ikke bli bedre enn det som var i dag, slo matchvinner Skinnes Hansen fast overfor TV 2 etter kampslutt.

– Det var utrolig deilig å se ballen gå inn ved scoringen. Å spille foran så mye folk er ikke noe vi er vant til. Det er er bare noe vi har sett på herrekamper på Lerkendal og selv vært å sett på. Det er en drøm som går i oppfyllelse, rett og slett. Det var kjempestemningen og helt utrolig å høre jubelbruset fra så mange tilskuere etter kampen. Dette gir mersmak, sa Rosenborg-helten videre.

Brann-Hansen: – Publikum har litt å gå på på Lerkendal

Hun fikk full støtte av Anna Langås Jøsendal, som serverte Skinnes Hansen i forkant av 1-0-scoringen.

– Sånne kamper er med deg hele livet, og det gir absolutt mersmak, gliste Jøsendal til TV 2.

For en uke siden satte Brann rekord med 10.582 tilskuere i oppgjøret mot Vålerenga på Brann Stadion. Den rekorden ble altså slått med 1054 tilskuere da rødtrøyene gjestet Trondheim og Lerkendal søndag ettermiddag.

Branns Tuva Hansen var svært skuffet etter nederlaget.

– Det var helt jævlig. Jeg synes ikke at vi var bra nok. Vi skapte ikke nok selv og det er sykt irriterende. Det går bare på oss selv, sa hun til TV 2, og sendte samtidig avgårde et stikk til Lerkendal-publikummet som satte ny tilskuerrekord i Toppserien.

– Det merkes ikke like bra her som på Brann Stadion, der var det skikkelig trøkk. Så de har litt å gå på her, mente hun.

Branns trener Alexander Straus mener spillerne ikke må henge for mye med hodet.

– Det føles ikke spesielt godt, såpass ærlige skal vi være. Men vi må tåle dette og stå rak i ryggen. Det var en kamp som var tett og jevn. I dag vant vi ikke, men vi må håndtere det på en god måte, poengterte han.

TAPTE: Brann kvinner under fotballkampen mellom Rosenborg og SK Brann i toppseriekampen for kvinner på Lerkendal stadion i Trondheim
Foto: Geir Olsen / NTB
TAPTE: Brann kvinner under fotballkampen mellom Rosenborg og SK Brann i toppseriekampen for kvinner på Lerkendal stadion i Trondheim Foto: Geir Olsen / NTB Foto: Geir Olsen

– Et løft for kvinnefotballen

Til tross for 0-1-tapet topper Brann fremdeles serien med fem poeng foran tabelltoer Vålerenga. Rosenborg ligger på tredjeplass med 32 poeng og dårligere målforskjell enn Vålerenga etter 14 spilte kamper.

Administrasjons- og arrangementsansvarlig i RBK, Malin Engen, sier til Aftenposten at hun gleder seg stort over å ha satt ny tilskuerrekord i kvinnefotballen i Norge.

– Jeg fikk melding fra billettkoordinatoren vår klokka ti over halv ett i natt om at rekorden var sikret, sa hun.

– At det for andre helg på rad er en så stor og godt besøkt kamp i Toppserien er ikke viktig bare for RBK. Det er viktig for damefotballen generelt, slo hun fast.

JUBEL OG SKUFFELSE: RBKs målscorer og matchvinner Synne Skinnes Hansen kaster seg rundt halsen på medspiller Emilie Nautnes etter  fotballkampen mellom Rosenborg og Brann i toppseriekampen for kvinner på Lerkendal stadion i Trondheim.
Foto: Geir Olsen / NTB
JUBEL OG SKUFFELSE: RBKs målscorer og matchvinner Synne Skinnes Hansen kaster seg rundt halsen på medspiller Emilie Nautnes etter fotballkampen mellom Rosenborg og Brann i toppseriekampen for kvinner på Lerkendal stadion i Trondheim. Foto: Geir Olsen / NTB Foto: Geir Olsen

Klarte aldri å slå tilbake

Rosenborg tok ledelsen foran rekordpublikummet da Synne Skinnes Hansen dukket opp på innlegget fra Anna Langås Jøsendal og fikk ballen i mål etter 21 minutters spill. Det sørget for at Rosenborg kunne gå til pause med 1-0-ledelse.

Brann skapte flere muligheter til å utligne i andre omgang, og følte seg blant annet snytt for et straffespark. Men scoringen serielederne jaktet på kom aldri, og Brann måtte dermed se seg slått 1-0 foran et rekordstort publikum på Lerkendal Stadion.

Før Brann slo ny rekord med 10.582 tilskuere i 1-0-seieren over VIF på Brann Stadion sist helg, var rekorden 8856 tilskuere fra NM-finalen i 2006 mellom Røa og Asker på Bislett Stadion. Tilskuerrekorden i Toppserien lød på 3451 for en drøy uke siden.

REKORD: Tilskuere under fotballkampen mellom Rosenborg og SK Brann i toppseriekampen for kvinner på Lerkendal stadion i Trondheim
Foto: Geir Olsen / NTB
REKORD: Tilskuere under fotballkampen mellom Rosenborg og SK Brann i toppseriekampen for kvinner på Lerkendal stadion i Trondheim Foto: Geir Olsen / NTB Foto: Geir Olsen

Tabelltopp

Med RBKs seier over Brann kan ikke bergenserne gi bort mange flere poeng i kampen om tabelledelsen. Vålerenga slo Røa 4-0 tidligere søndag og har bedre målforskjell enn bergenserne. Vinner Oslo-laget sine fem siste kamper i grunnserien, vil Brann havne bak Vålerenga på tabellen med et nytt tap.

Vålerenga får uansett en tøff oppgave neste helg, når det skal spilles nok en toppkamp i Toppserien. Da tar Rosenborg imot Vålerenga på lagets opprinnelige hjemmebane.

Etter 18 serierunder vil de fire beste lagene i Toppserien gå videre til et sluttspill. Der vil førsteplassen fra grunnserien starte med seks poeng, mens de tre påfølgende lagene starter med henholdsvis fire, to og null poeng.

Da vil det spilles flere og avgjørende toppkamper, som kan føre til nye publikumsrekorder i norsk kvinnefotball.