Rooney får testimonial neste år

Etter press fra supporterne blir Manchester Uniteds stjernespiss Wayne Rooney hyllet med en oppvisningskamp på Old Trafford før sesongstarten neste høst.

FÅR TESTIMONIAL: Wayne Rooney under Manchester Uniteds kamp mot Manchester City på Old Trafford søndag. Foto: AP Photo/Jon Super
FÅR TESTIMONIAL: Wayne Rooney under Manchester Uniteds kamp mot Manchester City på Old Trafford søndag. Foto: AP Photo/Jon Super

Kampen vil markere at Rooney har vært i klubben i 12 år, og alle inntektene fra oppgjøret skal gå til veldedige formål, skriver Manchester United på sitt nettsted.

Rooney vil selv spille med en utvalgt United-ellever mot en motstander som foreløpig ikke er bestemt. Det er planlagt at testimonialkampen spilles 3. august.

Spisskjempens representanter forteller at kampen blir arrangert etter et møte mellom klubben og supportere som hadde bedt om at Rooney skal hylles med en oppvisningskamp.

– Jeg vil takke alle som har vært involvert i å gjøre dette til en realitet. Mest av alt vil jeg takke fansen for deres utrolige støtte til meg og laget siden jeg kom til klubben. Jeg håper supporterne kommer mannsterke og bidrar til å samle inn så mye penger som mulig, sier Rooney.

Han har selv bestemt at inntektene skal fordeles mellom barneorganisasjonen NSPCC, Alder Hey Children's Hospital, Claire House Hospice og Uniteds egen stiftelse.

– Wayne har valgt gode formål som står hans hjerte svært nær. Klubben gleder seg over å ta del i arrangementet ved å sørge for at Old Trafford blir en passende arena for kampen, sier klubbdirektør Ed Woodward. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2