REAGERER: Katia Aveiro, som er Cristiano Ronaldos søster, er lite fornøyd med behandlingen av broren. Foto: MIGUEL VIDAL
REAGERER: Katia Aveiro, som er Cristiano Ronaldos søster, er lite fornøyd med behandlingen av broren. Foto: MIGUEL VIDAL

Ronaldos søster raser: – Syke og smålige

En av Cristiano Ronaldos nærmeste støttespillere reagerer kraftig på kritikken han får i hjemlandet.

Portugal lå an til å ta gruppeseier og sluttspillplass i Nations League, men en sen scoring av Spanias Alvaro Morata førte til at portugiserne måtte se nabolandet stikke av med avansementet.

Landets store stjerne, Cristiano Ronaldo, hadde flere store sjanser til å score i kampen, men Manchester United-angriperen gikk målløs av banen.

Det samme har skjedd de tre landskampene før. Portugisiske medier og fans har dermed begynt å vende ryggen til 37-åringen.

A Bola, en av landets største sportsmagasin, trykket overskriften «menos Ronaldo, mais Portugal» på mandag, som oversatt til norsk betyr «mindre Ronaldo, mer Portugal.»

Kritikken mot Ronaldo får søsteren, Katia Aveiro, til å reagere. I en Instagram-story har hun vist sin misnøye.

– Man burde rekke ut en hjelpende hånd til de som alltid har vært der for Portugal. Men portugiserne er syke, smålige, sjelløse, dumme og evig utakknemlige, skriver hun.

STØTTE: Katia Aveiro tar broren i forsvar. Foto: Skjermbilde Instagram
STØTTE: Katia Aveiro tar broren i forsvar. Foto: Skjermbilde Instagram

– Det er ingen som kan gi ham en hjelpende hånd. Det er grusomt, så mye som han har gitt og gir. Den som ligger nede heter Cristiano Ronaldo og er den beste spilleren i verden, fortsetter Aveiro.

Hun forteller samtidig at hun ikke er overrasket over holdningen til sine landsmenn.

– De spytter på tallerkenen de spiser fra. Slik har det alltid vært, mener hun.

Den tidligere Italia-spissen Antonio Cassano har bedt Ronaldo om å legge opp etter en «anonym» start på sesongen.

– På dette tidspunktet burde Cristiano gjøre seg tjenesten og forstå at hvis han ikke klarer å nå et visst nivå, burde man avslutte «butikken», sa Cassano til Cabine Desportiva.

Aveiro mener broren fortsatt er en verdensklassespiller med mye igjen å tilby.

– Når noen dukker opp fra asken og endrer mentalitet, plager det. Jeg er med deg alltid, min konge, ta det rolig.

Fæl smell for Cristiano Ronaldo

Ronaldo er Portugals mestscorende gjennom tidene med 117 fulltreffere. I 2016 ledet han laget til EM-triumf. Tre år senere vant han og Portugal den første utgaven av Nations League.

I Manchester United har Ronaldo slitt med spilletid under Erik ten Hags ledelse. I Premier League har han startet kun én kamp og blitt byttet inn fem ganger.

37-åringens eneste mål til nå denne sesongen kom i Europa League-oppgjøret mot Sheriff.

Følelsene tok overhånd for mamma Ronaldo