PAUSE: Cristiano Ronaldo, her under sommerens VM, har bestemt seg for å ta pause fra landslaget på ubestemt tid. Foto: AFP PHOTO / Jonathan NACKSTRAND
PAUSE: Cristiano Ronaldo, her under sommerens VM, har bestemt seg for å ta pause fra landslaget på ubestemt tid. Foto: AFP PHOTO / Jonathan NACKSTRAND

Ronaldo tar landslagspause

Cristiano Ronaldo blir ikke å se i Portugal-trøyen resten av 2018.

Ronaldo spilte ikke Portugals Nations League-kamp mot Italia i september. Årsaken skal ha vært at han ville bruke tid til å finne seg til rette i sin nye klubb. Nå er det klart at Juventus-stjernen heller ikke blir med på de to neste landslagssamlingene.

33-åringen skal ha diskutert landslagsdeltakelsen med landslagssjef Fernando Santos og den portugisiske fotballpresidenten Fernando Gomes. De skal sammen ha besluttet at det beste for Ronaldo er å stå over de to neste samlingene.

Det betyr at Juventus-angriperen ikke blir med på Nations League-kampene mot Polen og Italia, og heller ikke privatlandskampen mot Skottland.

– Vi er blitt enige om at spilleren ikke vil være tilgjengelig for de to neste landslagsuttakene, sa Fernando Santos på torsdagens pressekonferanse.

Superstjernen skal samtidig ha vært tydelig på at han håper å få representere Portugal igjen i framtiden.

Det bekreftet også Fernando Santos.

– Det er ingenting som hindrer Ronaldo i å bidra på landslaget i fremtiden, sa landslagssjefen.

Santos nektet å gi noen flere detaljer vedrørende samtalen med Ronaldo. Han ville heller ikke uttale seg om 33-åringens sinnstilstand, da han mente det var « privat og personlig.»

Voldtekstanklaget
​Juventus-stjernen har den siste tiden måtte forsvarere seg mot voldtektsanklager fra den amerikanske 35-åringen Kathryn Mayorga.​

Det var i fjor at Der Spiegel først rapporterte om at portugiseren var anklaget for å ha begått overgrep mot en amerikansk kvinne på et hotell i Las Vegas i 2009. Forrige uke stod Kathryn Mayorga frem med fullt navn i samme avis.

Ronaldo nekter for anklagene og skal i følge Reuters planlegge å saksøke Der Spiegel.

– Jeg benekter anklagene som blir rettet mot meg. Voldtekt er en avskyelig forbrytelse som strider mot alt jeg står for og tror på, skriver superstjernen på Twitter.

– Ettersom jeg ønsker å holde navnet mitt rent, vil jeg ikke fore mediehysteriet skapt av mennesker som ønsker å fremme seg selv på min regning. Min rene samvittighet tillater meg derfor å vente rolig på resultatet av enhver etterforsking av saken.

Kvinnen hevder at de to møtte hverandre på en klubb i Las Vegas, før han senere voldtok henne på en hotellsuite.

Episoden skjedde under en ferietur og i et forlik betalte Juventus-spilleren 375.000 dollar til Mayorga, et beløp som tilsvarer over 3 millioner norske kroner med dagens dollarkurs.

Mayorga skrev den gangen under en taushetserklæring, men har levert et sivilt søksmål for å få opphevet den.

– Påført psykisk sykdom
​Natt til torsdag norsk tid holdt Mayorgas advokatteam en pressekonferanse om saken.

– Da Kathryn kom til Stovall and Associates (advokatfirmaet, jou. anm), virket hun emosjonelt sårbar og redd. Hun forklarte at hun siden det seksuelle overgrepet i 2009 hadde opplevd depresjon, selvmordstanker, misbrukt alkohol og hatt vansker med å opprettholde menneskelige relasjoner og arbeidsforhold, sa adovkat Larissa Drohobyczer.

Advokaten forklarte også at Mayorga er blitt diagnostisert med post-traumatisk stresslidelse og en alvorlig depresjon.

– Etter Dr. Roitmans profesjonelle mening, er det overgrepet i 2009 som har forårsaket disse lidelsene.

Advokat Leslie Stovall, som også er en del av teamet, uttalte følgende:

– Hun skulle ønske at hun ikke var den personen dette skjedde med den 13. juni 2009. Hun vil ikke være den personen som har måttet leve med dette i åtte-ni år, sa advokaten.

(©NTB/ TV 2)

Se dagens overskrifter

Mer innhold fra TV 2