Riise ordnet straffe da Roma slo Basel

Nordmannen sentral da Roma tok sterk borteseier i Mesterligaen.

John Arne Riise fortviler i 0 2 tapet for Island, som var hans landskamp nummer 105. (Foto: SCANPIX/)
John Arne Riise (Foto: ALESSANDRO BIANCHI/Reuters)

Basel - Roma 2-3

Se høydepunktene i videovinduet øverst.

Det italienske laget var langt nede etter hjemmetapet mot sveitserne i forrige runde, men revansjerte seg i bortekampen. Riise var involvert i de to første målene da hjemmelagets startoffensiv ble punktert.

Basel stormet i angrep i begynnelsen av kampen, og Roma hadde trøbbel. En kjemperedning av keeper Julio Sergio og en blokkering av midtstopper Juan avverget baklengsmål det første kvarteret.

I det 17. minutt startet Riise et angrep som endte med at Jeremy Menez plukket opp ballen og skjøt i mål fra kanten av 16-meteren.

Åtte minutter senere stormet Riise inn i feltet og ble felt av Valentin Stocker. Klart straffespark, og Francesco Totti kunne doble ledelsen fra 11-metersmerket.

Målene tok luven av vertene, og Roma hadde tilsynelatende full kontroll helt til Alexander Frei plutselig reduserte midt i annen omgang. Hjemmehåpet varte ikke lenge. Leandro Greco ble byttet inn for målscorer Menez og satte nesten umiddelbart inn 3-1. (©NTB)