Real Madrid ydmyket Liverpool i spinnvill kamp: – Det er «slapstick»

Jürgen Klopp var rystet over det han så da Liverpool ble ydmyket av Real Madrid på Anfield. Nå må nærmest et mirakel til for at Merseyside-klubben går videre i Champions League.

Liverpool – Real Madrid 2-5

Se sammendraget av kampen i videovinduet øverst!

Liverpool mot Real Madrid, et gigantoppgjør og en reprise av fjorårets mesterliga-finale.

Første oppgjør i åttedelsfinalen mellom Liverpool og Real Madrid er en kamp man sent vil glemme.

To vanvittige keepertabber, kunstmål og Benzema-dobbel: Real Madrid vant en helt spinnvill kamp 5-2 og sikret seg et meget godt utgangspunkt før returoppgjøret på Santiago Bernabeu venter om tre uker.

– Begynnelsen var enestående, det var oss i et nøtteskall. Det var perfekt og akkurat slik vi vil spille med høy intensitet. Hele første omgang var bra med unntak av målene vi slapp inn. Det første målet ble vi litt passive høyere på banen. Når man blir passiv mot disse blir vi straffe. Det andre målet er slapstick, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp, som var rystet over keepertabben til Alisson.

VONDT SYN: Jürgen Klopp måtte se Liverpool ydmykes på hjemmebane mot Real Madrid. Foto: Peter Byrne
VONDT SYN: Jürgen Klopp måtte se Liverpool ydmykes på hjemmebane mot Real Madrid. Foto: Peter Byrne

Liverpool storspilte i de 20 første minuttene, men så begynte målene og renne inn.

– Følelsen til pause var at vi kunne endre ting. Men så å si i første situasjon spiller de langt og vi forsvarte oss ikke bra. Det hjelper ikke mot et lag som er så bra. Vi spilte på deres kort og kom oss aldri tilbake.

– Vi må spille som i første omgang i 95 minutter. Det er mulig, men man trengte momentum igjen. De fikk selvtillit og scoret flotte mål. Sånn er det. Det er en rar kamp, men det er mye å hente fra denne kampen, sier manageren.

Nå må Liverpool nærmest ha et mirakel i returkampen for å gå videre til kvartfinalen i mesterligaen.

HOFTEFESTE: Liverpool-spillerne fikk det tungt mot Real Madrid. Foto: Jon Super
HOFTEFESTE: Liverpool-spillerne fikk det tungt mot Real Madrid. Foto: Jon Super

– Klasseforskjell

Norges landslagssjef Ståle Solbakken er imponert over måten Real Madrid klarte å snu kampen på.

– Det er et modent lag mot et mer umodent lag. Det er klasseforskjell utover kampen og Liverpool er ikke i nærheten av å komme tilbake, oppsummerer Norges landslagssjef Ståle Solbakken.

Han roser at spanjolene og manager Carlo Ancelotti hadde is i magen, selv om de lå under med to mål tidlig i kampen.

NEDTUR: Alisson var langt nede under kampen mot Real Madrid. Foto: Peter Byrne
NEDTUR: Alisson var langt nede under kampen mot Real Madrid. Foto: Peter Byrne

– For en ro de har i laget. De så ikke spesielt gode ut defensivt i starten, men de får aldri panikk, og så ender det med en ydmykelse hvor Liverpool ikke får tak i ballen, og man føler de kan score så fort de bare syr sammen pasninger, fortsetter Solbakken.

Aldri før har Liverpool sluppet inn mer enn fire mål på hjemmebane i Europa, men det var før stjernespilleren Benzema fant nettmaskene.

– En gigantisk ydmykelse

Darwin Núñez startet målfesten på Anfield etter kun tre minutter, før Mohamed Salah utnyttet en stor keepertabbe fra Thibaut Courtois like før kvarteret var spilt.

Så våknet Real Madrid.

Først reduserte fjorårets matchvinner Vinícius Júnior, før Real Madrid-spissen utlignet til 2-2 etter en gigantisk keepertabbe av Allison. I andre omgang stanget Militão Real Madrid opp i ledelsen, før Karim Benzema scoret to ganger og fullførte ydmykelsen mot Merseyside-klubben.

– Han rundlurer Alisson og rundlurer hele Liverpool. Det er så iskaldt, kommenterte fotballekspert Jesper Mathisen da Benzema satte spikeren i kista.

– Ydmykelsen er gigantisk på Anfield, fem baklengs i Champions League i en åttedelsfinale, sier TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

Lekkert angrep og giga-tabbe

Før kampen sa Liverpool-manager Jürgen Klopp at han mot sin vilje måtte se fjorårets finaletap på nytt, noe han omtaler som «ren tortur».

Men en ny fadese i årets Champions League-sesong ville Darwin Nüñez unngå.

Salah mottok ballen ute til høyre, og trakk inn mot hjørne av 16-meteren. Han slo lavt inn mot femmeteren, hvor Núñez møtte på lekkert vis, kjørte en herlig flikk rett i mål og satte 1-0.

ÅPNET MÅLKALASET: Darwin Núñez kunne juble foran hjemmepublikummet etter kun tre minutter. Foto: Phil Noble
ÅPNET MÅLKALASET: Darwin Núñez kunne juble foran hjemmepublikummet etter kun tre minutter. Foto: Phil Noble

Liverpool-maskineriet var virkelig i gang.

Etter 14 minutter utnyttet nevnte Salah en gigantisk keepertabbe fra Courtois, som blir regnet som en av verdens beste keepere. Sisteskansen dempet et tilbakespill med brystet, men når han skal ta ned ballen misser han totalt og treffet kneet. Ballen gikk rett i føttene til en jagende Salah, som doblet ledelsen.

TABBE: Thibaut Cortouis, en av verdens beste keepere, stod for én av to keepertabber i åttedelsfinalen mellom Liverpool og Real Madrid. Foto: Phil Noble
TABBE: Thibaut Cortouis, en av verdens beste keepere, stod for én av to keepertabber i åttedelsfinalen mellom Liverpool og Real Madrid. Foto: Phil Noble

Vinícius-perle og ny tabbe

Så svarte Real Madrid på tiltale.

Etter et godt angrep kombinerte Benzema og Vinícius Jr, før sistnevnte på lekkert vis curlet ballen rundt Gomez, helt nede i lengste hjørne og bak Alisson som var ute i full strekk.

Etter 35 minutter spill var brasilianeren igjen frempå, og kampen fikk nok en keepertabbe.

Liverpools sisteskanse fikk et tilbakespill og hadde mange alternativer, men spilte ballen rett i foten til en jagende Vinícius Jr. Ballen spratt i det åpne målet, og Real Madrid utlignet på Anfield.

VILL JUBEL: Vinícius Jr. var i fyr og flamme borte mot Liverpool. Foto: Paul Ellis
VILL JUBEL: Vinícius Jr. var i fyr og flamme borte mot Liverpool. Foto: Paul Ellis

Benzemagi

Over i andre omgang fortsatte dominansen fra hvittrøyene.

På frispark slo Luka Modric knallhardt inn mot femmteren, der Militão stod helt upresset. Han bøyde enkelt hodet frem og stanget ballen i mål.

Flere ville være med på målfesten.

Karim Benzema spilte vegg med Rodrygo på kanten av 16-meteren før han prøvde seg på et skudd. Ballen gikk via hælen til Gomez og rett i mål.

Real Madrid har for alvor snudd kampen på Anfield, men var ikke ferdig for kvelden.

Benzema satte prikken over i-en og fullførte målfesten da han lekkert breisidet ballen i mål etter 67 minutter.