Real Madrid-stjernen forbløffer: – Tom for ord

Fotballvidunderet Jude Bellingham vekker oppsikt.

PANGSTART: Jude Bellingham har fått en ellevill start på Real Madrid-karrieren. Foto: Violeta Santos Moura
PANGSTART: Jude Bellingham har fått en ellevill start på Real Madrid-karrieren. Foto: Violeta Santos Moura

Se Real Madrid – Real Sociedad søndag fra kl. 20.55 på TV 2 Play.

Jude Bellingham (20) har hatt en eventyrlig start i Real Madrid. Den engelske landslagsspilleren er toppscorer i LaLiga, med fem scoringer.

– Det er sprøtt. Jeg er tom for ord, sa lagkameraten David Alaba om Bellingham, gjengitt av The Guardian.

Forrige serierunde ble han matchvinner i sin hjemmedebut på Santiago Bernabéu. Fem minutter på overtid senket han Getafe, og sendte hjemmefansen til himmels.

– Jeg har aldri opplevd et slikt lydnivå før, sa matchvinneren etter kampen.

TV 2s fotballekspert, Simen Stamsø Møller, karakteriserer Bellinghams start som «blant de beste åpningene man har sett av en spiller noensinne», og hyller engelskmannen.

– Han er en fantastisk spiller og åpenbart et unikum av en type. Det (Real Madrid) er et utrolig krevende sted å komme inn og overbevise, og så kommer han inn og gjør det så til de grader. Det er enormt, mener TV 2s fotballekspert.

Forbløffer

20-åringen er allerede blitt en favoritt i hovedstadsklubben.

– Jeg kan ikke tro det. Beina mine skalv. Jeg fikk gåsehud når supporterne sang «Hey Jude». Jeg hadde bare lyst til å snu meg og lytte til det, sier Bellingham om støtten han fikk fra hjemmefansen.

HERJER: 20-åringen har på kort tid blitt en favoritt blant Real Madrid-fansen. Foto: Alberto Gardin/IPA Sport / ipa-a
HERJER: 20-åringen har på kort tid blitt en favoritt blant Real Madrid-fansen. Foto: Alberto Gardin/IPA Sport / ipa-a

Verdensener i tennis, Carlos Alcaraz (20), er Real Madrid-supporter, og han er blant dem som hyller klubbens nye stjerne. Han kopierte engelskmannens feiring etter seieren mot Alexander Zverev i US Open.

Se feiringen i videoen under.

Bellingham var kun 17 år da han forlot barndomsklubben Birmingham City, til fordel for Tyskland og Borussia Dortmund. TV 2s fotballekspert lar seg imponere over hvordan 20-åringen har omfavnet nok en ny kultur.

– Han er en helt spesiell karakter, uten at det er krampaktig, pinlig eller rart. Det føles bare riktig. Det skal mye til for å få det til i Real Madrid, og så sitter folk med den følelsen etter så få kamper, sier Stamsø Møller.

– Et røverkjøp

Fem mål og én målgivende pasning er fasit for unggutten som ankom «Los Blancos» for svimlende 103 millioner euro, som tilsvarer 1,2 milliarder norske kroner. Prislappen begynner imidlertid å fremstå billig, mener Stamsø Møller.

– Han er et røverkjøp. Han er verdt det dobbelte, hvert fall, mener TV 2s fotballekspert.

Real Madrid-trener Carlo Ancelotti tror at sin nye stjerne vil fortsette å score.

– Han kan nå femten mål uten problem. Han beveger seg veldig smart, og det er derfor han scorer så mange mål. Han er en spiller som lærer veldig raskt – vi trenger ikke å fortelle ham ting mange ganger, sier den italienske trenerveteranen ifølge Marca.

IMPONERT: Carlo Ancelotti tror Bellingham vil fortsette å levere mål for hovedstadslaget. Foto: VINCENT WEST
IMPONERT: Carlo Ancelotti tror Bellingham vil fortsette å levere mål for hovedstadslaget. Foto: VINCENT WEST

Kandidat til gullballen

På søndag tar Bellingham og Real Madrid imot Real Sociedad til toppkamp på eget gress. Da har 20-åringen muligheten til å notere seg for flere målpoeng.

Men med formen han er i nå, er han en kandidat til fotballens gjeveste individuelle pris – gullballen?

– Hvis han fortsetter i det sporet han er inne i nå, så kan han være en kandidat til gullballen de neste årene, kanskje allerede neste år. Men han må nok ligge på det nivået dersom han skal ha en mulighet, ettersom konkurransen er så stor, sier Stamsø Møller og fortsetter:

– Men han er absolutt en kandidat til å vinne gullballen de neste årene. Han er allerede topp-fem i verden i sin posisjon. Fra en uke til en annen kan han være topp-en. Det varier litt uke fra uke, men han er kommet for å bli.