STORKLUBBER I TRØBBEL: Cristiano Ronaldos Real Madrid og Lionel Messis Barcelona skal granskes av EU.  AFP PHOTO/ QUIQUE GARCIA
STORKLUBBER I TRØBBEL: Cristiano Ronaldos Real Madrid og Lionel Messis Barcelona skal granskes av EU.  AFP PHOTO/ QUIQUE GARCIA

Real Madrid og Barcelona risikerer EU-straff

Sju spanske toppklubber skal granskes for å ha mottatt ulovlig statsstøtte.

Storklubbene Real Madrid og Barcelona er to av sju spanske toppklubber som blir egen sak i EU-kommisjonen. De skal ha mottatt ulovlig statsstøtte.

Det er den spanske utenriksministeren Jose Manuel Garcia Margallo som opplyser dette. Han sier at det kan ende med straff for de sju klubbene.

Margallo sier at vedtaket om på starte egen sak mot de sju spanske klubbene kommer til å bli offentliggjort i Brussel onsdag, men det vil ta mange måneder før undersøkelsene er sluttført og eventuelle sanksjoner iverksatt.

Ved siden av toppklubbene Barcelona og Real Madrid er Osasuna, Athletic Bilbao, Valencia, Elche og Hercules de klubbene som skal undersøkes.

De fire første klubbene som er nevnt, Real Madrid, Barcelona, Osasuna og Athletic er eid av medlemmene. Det gir disse klubbene skattefordeler som ikke samsvarer med de reglene EU har. Det mener i alle fall EU-kommisjonen.

Men det er ikke bare skattefordeler dette dreier seg om, for Real Madrid kommer også til å bli undersøkt i forbindelse med treningsfasiliteter klubben har i Valdebebas nær flyplassen i Madrid. Athletic vil bli undersøkt for fordeler klubben kan ha hatt etter å ha bygget nytt stadion. Det hevdes at Athletic har mottatt støtte som er ulovlig, men dette vil videre undersøkelser avgjøre. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2