Rooneys skrekkrekke:

Reagerer: – Vanskelig å bli klok på

Wayne Rooney (38) sliter stort i Birmingham.

SLITER: Wayne Rooney har ikke fått sving på Birmingham. Foto: Bradley Collyer
SLITER: Wayne Rooney har ikke fått sving på Birmingham. Foto: Bradley Collyer

Wayne Rooney (38) tok over som Birmingham-manager i oktober.

Da Manchester United-legenden kom inn portene, lå klubben på femteplass i Championship – på skuddhold til opprykk til Premier League.

38-åringen erstattet John Eustace etter at nye eiere tok over klubben.

Men den tidligere Manchester United- og England-kapteinen har fått en brutal start. 

Rooney står med åtte tap på tretten kamper så langt, og har falt ned til en 19.-plass på nest høyeste nivå i engelsk fotball.

DEPPER: Rooney har fått en brutal start i managerstolen i Birmingham. Foto: Mike Egerton
DEPPER: Rooney har fått en brutal start i managerstolen i Birmingham. Foto: Mike Egerton

Eirik Aase, som står bak nettsiden «ChampionshipNorge», mener Rooney kom inn portene på et vanskelig tidspunkt.

– John Eustace gjorde en enorm jobb med å holde Birmingham i Championship i fjor. Denne sesongen tok han laget et steg videre, og lå på femteplass, sier han til TV 2, og fortsetter:

– Det er derfor timingen på sparkingen, og den påfølgende ansettelsen av Wayne Rooney, var så dårlig.

Tok et oppgjør med eget lag

Etter 1-3-tapet mot Stoke på Boxing Day, tok 38-åringen et oppgjør med eget mannskap.

– Over de siste tre kampene så har vi sett virkelig bra ut, men i dag så er vi ikke til å kjenne igjen. Det er frustrerende fordi jeg vet at vi har tatt små steg de siste ukene, men i dag var vi ikke i nærheten av gode nok, sier Rooney, gjengitt av Sky Sports.

Særlig én ting bekymrer Rooney.

 – Vi taper i dag fordi vi ikke klarer å gjøre det grunnleggende riktig. Det var ingen sprø kampplan på hvordan vi ønsket å vinne kampen, men som trener så forventer jeg at spillerne klarer å gjøre det grunnleggende riktig, er 38-åringens klare tale.

Rooney kom også med en nådeløs beskjed i intervjuet med Sky Sports etter kampen.

– Ideelt skulle du ha ønsket at du hadde 11 bytter tilgjengelig, for jeg kunne ha byttet ut samtlige spillere i pausen, uttalte han.

Kommenterer Fagermo-rykte

– Fremstår merkelig

Aase stusser over Rooney sine uttalelser i media under hans tid som Birmingham-manager.

– Jeg synes generelt at mange av uttalelsene hans fremstår som merkelige. Måten de spiller på er vanskelig å bli klok på ettersom de varierer stort i sin taktiske tilnærming fra kamp til kamp, og innad i enkeltkamper, mener han.

FRA SPILLER TIL TRENER: Wayne Rooney var manager for Derby i to år før han flyttet til USA for å trene DC United i 2022. Nå trener han Birmingham. Foto: BASTIEN INZAURRALDE / AFP
FRA SPILLER TIL TRENER: Wayne Rooney var manager for Derby i to år før han flyttet til USA for å trene DC United i 2022. Nå trener han Birmingham. Foto: BASTIEN INZAURRALDE / AFP

Wayne Rooney og Birmingham tar imot Bristol City til årets siste kamp. Deretter følger vintervinduet, og muligheten til å hente inn forsterkninger.

– Jeg tror de kommer til å være aktive, men jeg er usikker på hvor mye midler de har til å handle for. Det kan godt være at han har blitt lovet forsterkninger i januar, påpeker Aase.

Han tror imidlertid at Rooney sitter trygt foreløpig.

 – Jeg tror ikke han får sparken ettersom det er så mye prestisje knyttet til prosjektet. Jeg tror Rooney kan leve lenge på det, sier han.

38-åringen skrev en tre og et halvårskontrakt med Birmingham tilbake i oktober.