Ståle Solbakken (Foto: Torsten Silz/Ap)
Ståle Solbakken (Foto: Torsten Silz/Ap)

Rasende Köln-fans stoppet Solbakken på motorveien

Sperret for spillerbussen på vei hjem fra tap i bunnkamp.

Köln-fansen var alt annet enn fornøyd med laget sitt etter 1-2-tapet i bunnkampen mot Augsburg. Fansen skal ha vært så rasende at de stoppet spillerbussen med trener Ståle Solbakken ombord på motorveien.

Også på flyplassen skal de ha møtt opp og forlangt en forklaring fra både trener og spillere. Også ved hjemkomst til Köln og treningsfeltet der spillere og støtteapparat hadde parkert bilene var det demonstrasjoner.

Bjørn Vidar Stenersen er fysisk trener i Köln. Lørdag kveld la han ut denne meldingen på Twitter:

– Brukte 40 minutter før jeg kom meg ut fra treningssenteret med bil. 50 illsinte fans sperret veien. Harde bud!

Ifølge express.de skal demonstrantene ha ropt: «Vi er fra Köln, det er ikke dere!».

Styreformannen tier
Etter tapet for Augsburg er Solbakkens dager i Köln talte, ifølge regionavisen Express.de. Klubbens styreformann gjorde ingenting for å avkrefte ryktet lørdag kveld.

– Du får ikke en kommentar fra meg i kveld. Jeg ønsker å sove på det én natt. Så skal jeg komme fram med min analyse i fred og ro, sa Werner Wolf til Express.de.

Visepresidentkandidat Harald «Toni» Schumacher var ordknapp etter Kölns tredje strake tap. Han fungerer som sportsdirektør i klubben, men vil ikke kunne avgjøre hvorvidt Solbakken får beholde trenerjobben.

– Han (Schumacher) skal gi oss råd, men beslutningen er det jeg og generalforsamlingen som skal ta, sa administrerende direktør Claus Horstmann etter at laget falt til kvalifiseringsplass i Bundesligaen.

– Vi må analysere situasjonen med Ståle og andre i klubbledelsen. Så må vi ta de riktige beslutningene før neste kamp, sa Hortsmann til tv2.no lørdag.

Se reportasje fra Köln over!

Både styret og spillerne har tidligere forsvart Solbakken, men tilhengerne viste tydelig at de var lei av situasjonen lørdag. Nordmannen fikk kritikk for spillerbyttene i annen omgang. De blir beskrevet som merkelige, ineffektive og desperate.

Köln har for vane å sparke trenere hurtig. 11 trenere har vært i klubben på ti år, og det er ventet at også Solbakken må gå. Det vet han selv. Da telefonen hans ringte på pressekonferansen etter tapet for Augsburg, sukket han: – Det er min kone. Hun ønsker å vite om jeg fortsatt har jobb i morgen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2