Ramos: – Panenka-straffen var planlagt

Sergio Ramos hadde studert Portugals keeper på forhånd.

Sergio Ramos (Foto: PATRICK HERTZOG/Afp)
Sergio Ramos (Foto: PATRICK HERTZOG/Afp)

Sergio Ramos medga at hans frekke straffespark som ga Spania ledelsen for godt i EM-semifinalen var planlagt på forhånd.

Rui Patricio i Portugals mål hadde reddet ett straffespark og hatt et godt forsøk på å stoppe et annet, men han var sjanseløs da midtstopperen vippet ballen løst midt i mål etter at han hadde kastet seg.

– Jeg skal ikke lyve, det var planlagt på forhånd, sa Ramos, som skjøt over da Real Madrid ble slått ut av Bayern München i mesterligaen på straffespark i april.

– Etter den opplevelsen sa folk at jeg ikke er rede for ansvaret det er å ta straffespark, men jeg har tro på meg selv og ønsket å prøve igjen. Selvsagt var det en risiko å ta, men jeg hadde fulgt keeperens bevegelser og var ganske sikker på at han ville velge et hjørne, sa han.

Les også:Panenka berømmer Pirlo for å føre straffe-arven hans videre

Straffesparket var nesten en tro kopi av Andrea Pirlos straffe for Italia mot England søndag. Begge skriver seg inn på listen av «panenka»-straffer, oppkalt etter Antonin Panenka som i 1976 gjorde Tsjekkoslovakia til europamester ved å vippe et straffespark over Vest-Tysklands keeper Sepp Maier på samme måte. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2