Problemet løst for Klinsmann

Jürgen Klinsmann, trener for Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred i Hertha Berlin, har fått grønt lys for sin trenerlisens.

FÅTT LISENS: Jürgen Klinsmann har fått lisens og leder laget mot Bayern München. Foto: Odd Andersen
FÅTT LISENS: Jürgen Klinsmann har fått lisens og leder laget mot Bayern München. Foto: Odd Andersen

Det skjedde lørdag formiddag da den tyske fotballigaen og det tyske fotballforbundet kom til en enighet.

Det betyr at den tidligere landslagssjefen kommer til å lede laget i oppgjøret mot Bayern München.

Tidligere denne uka var det usikkert om han hadde gyldig trenerlisens.

Den tyske storavisen Bild skrev onsdag at Det tyske fotballforbundet (DFB) har anmodet den tidligere landslagssjefen om å dokumentere egen trenerlisens foran kampen mot Bayern München.

Klinsmann ble sitert på at han ikke tok med seg trenerlisensen og andre tilhørende dokumenter da han forlot hjemmet i California i november. Han forklarte at han på det tidspunktet ikke hadde noen indikasjon på at han skulle bli trener igjen.

Klinsmann skal ha fått innvilget tysk trenerlisens i 2000, men den har angivelig utløpt.

- Da jeg reiste til Berlin i slutten av november tenkte jeg ikke på at jeg trengte trenerlisensen min og øvrige nødvendige sertifikater, og da jeg var hjemme på juleferie glemte jeg dem rett og slett. Jeg er i gang med å ordne opp i papirarbeidet, sier Klinsmann.

55-åringen var samtidig tysk landslagssjef fra 2004 til 2006. I perioden 2011 til 2016 var han landslagssjef i USA, og i 2008/2009 var han trener i Bayern München. Spisslegenden skal ha tatt en rekke trenerkurs i denne perioden.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2