SPARKET: Dennig Bergkamp har i praksis fått sparken av Ajax. Foto: Olaf Kraak
SPARKET: Dennig Bergkamp har i praksis fått sparken av Ajax. Foto: Olaf Kraak

United-legende fikk Bergkamp fjernet etter uenighet

Ajax valgte torsdag å fjerne hovedtrener Marcel Keizer og to av hans assistenter, deriblant tidligere storspiller Dennis Bergkamp, fra deres stillinger.

Klubben meddelte at den vil innlede samtaler om å avslutte trenerteamets kontrakter.

I klartekst betyr det at daglig leder, Manchester United-legende Edwin van der Sar, har bestemt seg for å sparke dem, men ønsker å sørge for at det ikke blir for kostbart.

Dermed forlater Marcel Keizer og hans to assistenter, Arsenal-legende Dennis Bergkamp og Hennie Spijkerman deres stillinger.

Ifølge den engelske tabloidavisen Daily Mail, må Bergkamp forlate stillingen sin etter uenigheter om «den tekniske politikken som skulle implementeres».

Ungdomslagets trener Michael Reiziger overtar inntil videre treneransvaret, med Winston Bogarde som assistent.

Avgjørelsen ble tatt dagen etter at laget ble slått ut av den nederlandske cupen. Twente utlignet i siste minutt og avgjorde på straffespark.

Kaller Rosenborg sesongens lavmål

Tidligere i sesongen tapte Ajax for Rosenborg i europaligakvalifiseringen og gikk glipp av høstens gruppespill. I serien er laget fem poeng bak serieleder PSV Eindhoven. Med cuptapet nærmer det seg en fiaskosesong.

Det er spesielt Europa-exiten mot Rosenborg som plager daglig leder i den nederlandske storklubben, Manchester United-legende Edwin van der Sar.

– Vi hadde en dårlig sommer og en rotete start på sesongen. Fra et sportslig ståsted, var Europa-exiten sesongens lavmål, sier van der Sar, ifølge Daily Mail.

Keizer ble ansatt i juni da Peter Bosz forsvant til Borussia Dortmund. Han fikk 174 dager i jobben. Dermed er han den kortest sittende Ajax-trener siden Kurt Linder i 1988.

I tillegg til Keizer fjerner klubben også hans assistenter Hennie Spijkerman og Dennis Bergkamp.

Også i Sør-Afrika

I Sør-Afrika var Ajax Cape Town mer direkte i formuleringene da klubbens nederlandske trener Stanley Menzo fikk sparken torsdag.

– Etter mer enn et år i jobben har han ikke klart å skape jevnt nivå på prestasjonene, var klubbens begrunnelse.

Ajax Cape Town er nest sist i sørafrikansk superliga.

Menzo spilte det meste av sin aktive karriere for nederlandske Ajax og hjalp klubben til ni store titler. Han fikk seks landskamper for Nederland og var senere keepertrener for landslaget.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2