Tuchel med klar beskjed til egne supportere etter Abramovitsj-sang

Chelsea-manager Thomas Tuchel liker dårlig at supportere sang om Roman Abramovitsj under Ukraina-markering før kampen mot Burnley.

Burnley - Chelsea 0-4

Da Turf Moor skulle holde markering for krigsofrene i Ukraina lørdag, begynte Chelsea-supportere å synge Roman Abramovitsj' navn.

Det ble møtt med buing fra Burnely-fansen etter markeringen som ble utført med applaus og ukrainske flagg. Heller ikke Chelsea-manager Thomas Tuchel setter pris på det supporterne gjorde.

Se situasjonen i videovinduet øvert!

– Det er ikke tidspunktet for det, sier Tuchel på pressekonferansen etter lørdagens 4-0-seier mot Burnley, gjengitt av Football.London.

Tyskeren mener det nå er riktig å vise solidaritet og samhold.

– Vi går ned på kne sammen, og dersom en viktig person i en klubb dør, viser vi vår respekt i ett minutt. Det er ikke anledningen til å gi andre beskjed. Det er tiden for å vise respekt, sier Tuchel.

KLAR BESKJED: Chelsea-manager Thomas Tuchel ber fansen om ikke å synge Roman Abramovitsj-sanger under Ukraina-markeringer. Foto: CRAIG BROUGH / REUTERS
KLAR BESKJED: Chelsea-manager Thomas Tuchel ber fansen om ikke å synge Roman Abramovitsj-sanger under Ukraina-markeringer. Foto: CRAIG BROUGH / REUTERS

– Vi viser respekt som klubb, og vi trenger at fansen holder seg til ett minutts applaus. For øyeblikket gjør vi det for Ukraina, og det er ingen andre meninger om situasjonen der. De har våre tanken og vår støtte, fortsetter manageren.

Abramovitsj annonserte denne uken at han vil selge Chelsea. Det har stormet rundt russeren etter Russlands angrep på Ukraina, og Chelsea-eieren gjennom 19 år har blitt koblet til president Vladimir Putin.

– Det er elendig timing. De er selvfølgelig i sin fulle rett til å hylle eieren sin, men velg hvilket som helst annet tidspunkt. Jeg vet ikke hvor mange det er, men de bør skamme seg, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller om syngingen av Abramovitsj’ navn.

Sammendrag: Burnley - Chelsea 0-4

Lukaku-erstatteren strålte

Romelu Lukaku ble matchvinner for Chelsea da laget tok seg videre til kvartfinalen i FA-cupen med 3-2-seier over Luton onsdag, men belgieren fikk ikke tillit fra start i kampen mot Burnley.

Kai Havertz tok Lukakus plass på spiss, som viste seg å være et sjakktrekk fra manager Thomas Tuchel. Tyskeren scoret to mål i en meget sterk 4-0-seier. Reece James scoret kampens første, før Havertz scoret to på rappen. Christian Pulisic markerte seg også, og noterte seg for oppgjørets siste mål.

– Jeg er glad for dette. Av og til må du vente med å score mål, og jeg vil alltid ha mer og mer. Av og til er det vanskelig, men selvsagt er jeg fornøyd med å score to mål i dag, sa en Havertz i godt humør etter kampslutt.

Thomas Tuchel var også imponert over det han så av laget sitt i andre omgang.

– Vi måtte respektere hvor vi var, Turf Moor. Burnley gjør det vanskelig for alle lag. I andre omgang fikk vi mye selvtillit og mye bedre flyt i spillet etter det første målet. Vi var mer direkte og bestemte. Jeg er fornøyd, sa Chelsea-treneren.

Fire mål i andre omgang

Chelsea var usedvanlig svake før pause, men etter hvilen viste Havertz hvorfor han ble foretrukket på spissplassen etter at Reece James ga Chelsea ledelsen like etter pause.

Tyske Havertz headet inn 2-0 etter innlegg fra Christian Pulisic i det 53. minutt, før han enkelt kunne spasere inn 3-0 på pasning fra James like etter. Pulisic fulgte opp med 4-0 etter 69 minutter.

BRILJERTE: Chelsea leverte en strålende andreomgang. Målshowet begynte med høyreback Reece James. Foto: Martin Rickett
BRILJERTE: Chelsea leverte en strålende andreomgang. Målshowet begynte med høyreback Reece James. Foto: Martin Rickett

Lukaku ble værende på benken hele kampen etter at klubbens tredje dyre spiss Timo Werner kom inn drøyt ti minutter før slutt.

Chelsea beholder dermed sitt solide grep om 3.-plassen i Premier League. London-laget har seks poeng ned til Manchester United på 4.-plass og har i tillegg en kamp til gode.