Tidligere Premier League-spiller innkalt til russisk mobilisering

Utøvere og trenere i russisk idrett har mottatt innkallelse til mobilisering i forbindelse med krigføringen i Ukraina.

INNKALT: Dinijar Biljaletdinov, som spilte i Everton fra 2009 til 2012. Foto: Rui Vieira
INNKALT: Dinijar Biljaletdinov, som spilte i Everton fra 2009 til 2012. Foto: Rui Vieira

Det er presidenten i det russiske roforbundet, Aleksej Svirin, som opplyser om innkallingene som foreligger etter at president Vladimir Putin i forrige uke beordret delvis mobilisering.

– Det er to-tre trenere og et antall aktive som har fått innkallinger, sier Svirin til RIA Novosti.

VG omtalte saken først.

Den tidligere Everton-spilleren Dinijar Biljaletdinov, som spilte i klubben fra 2009 til 2012, er også innkalt, sier 37-åringens far til RIA Novosti. Rinat Biljaletdinov forteller at sønnen tjenestegjorde på idrettslinjen i det russiske militæret for 19 år siden.

– Loven sier fortsatt at de kan ringe opp folk til de er 35 år, men han er 37 år, så det er en slags inkonsekvens her, sier pappa Biljaletdinov, som sier at de jobber med å finne ut av hva som er korrekt.

Skipresident Jelena Välbe sier til Sport Express at hun så langt ikke er kjent med at noen av hennes toppidrettsutøvere er omfattet av mobiliseringsordren.

Samtidig opplyser den tidligere skiskytterstjernen Anna Bogalij, som nå er rådgiver for den russiske idrettsministeren, til Match TV at departementet jobber for at mobiliseringen ikke skal ramme utøvere tilknyttet toppidretten.

(©NTB/TV 2)