TIDLIGERE CITY-SPILLER: Ched Evans (til høyre), her fra en PL-kamp mellom Manchester City og Fulham i 2009. Foto: AP Photo/Paul Thomas, File)
TIDLIGERE CITY-SPILLER: Ched Evans (til høyre), her fra en PL-kamp mellom Manchester City og Fulham i 2009. Foto: AP Photo/Paul Thomas, File) Foto: Paul Thomas

Tidligere Premier League-spiller frikjent for voldtekt

Den walisiske fotballspilleren Ched Evans ble fredag frikjent for voldtekt.

Den 27-årige landslagsspilleren, som spiller for Chesterfield på nivå tre i det engelske seriesystemet, ble i 2011 dømt til fem års fengsel for å ha voldtatt en 19 år gammel jente på et hotellrom i Rhyl. Han slapp ut av fengsel i 2014 etter å ha sonet to og et halvt år, men han har aldri gitt opp kampen for å renvaske seg.

En appelldomstol besluttet tidligere i år, på grunnlag av en ny gjennomgang av bevisene i saken, å oppheve den fellende dommen og beordret en ny rettssak. Juryen brukte bare tre timer på å vurdere bevisene, før den kjente Evans ikke skyldig.

Etter kjennelsen ble en gråtende Evans omfavnet av sin samboer Natasha Massey, som har støttet ham gjennom hele saken.

Evans har hele tiden medgitt å ha hatt sex med 19-åringen, men han hevder at hun ga sitt samtykke. Aktoratet mente derimot at kvinnen var for beruset til å være i stand til å samtykke.

I sin instruks til juryen sa dommeren i saken, Nicola Davies, at spørsmålet om samtykke er avgjørende i saken, og at en beruset persons samtykke like fullt er samtykke.

Evans spilte 26 kamper og scoret ett mål for Manchester City i perioden 2007 til 2009. Deretter dro angriperen videre til den daværende Championship-klubben Sheffield United. Spissen har også spilt 13 landskamper og scoret ett mål for Wales.

(©NTB / TV 2)

Mer innhold fra TV 2