Swansea sprengte banken for Bony

Ny overgangsrekord for Michael Laudrups klubb.

Wilfried Bony (Foto: Scanpix)
Wilfried Bony (Foto: Scanpix)

Swansea betalte nederlandske Vitesse Arnhem 12 millioner pund (vel 110 millioner kroner) for scoringsmaskinen Wilfried Bony.

Spilleren fra Elfenbenskysten underskrev en fire års avtale med den engelske toppklubben. Overgangen gikk i orden torsdag, og Swansea bekreftet på nettsiden sin at den forrige klubbrekorden for en overgang på 5,5 millioner pund var knust.

– Jeg tror dette er veldig bra for meg – en perfekt overgang, sa Bony som også røpet at han hadde hatt mange tilbud fra klubber over hele verden. Han ramset opp land som England, Frankrike, Ukraina og Russland, der klubber hadde kommet med tilbud til ham.

– Jeg valgte Swansea fordi det er en god og solid klubb som spiller litt likt det jeg er vant med fra Nederland, sa Bony.

Les også: Her er TV-kampene i Premier League 2013/14

24-åringen var toppscorer i den nederlandske ligaen med 31 fulltreffere sist sesong.

Han er den andre nykommeren Swansea har sikret seg i løpet av en drøy uke, for det er ikke mange dager siden klubben punget ut med fem millioner pund til Liverpool for midtbanespilleren Jonjo Shelvey. Swansea har også hentet flere andre spillere i det som har vært et hektisk overgangsvindu for Michael Laudrup. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2