Suarez_Sumo
Suarez_Sumo

Spillerforening vil sparke rasistiske fotballspillere

Den engelske fotballspillerforeningen (PFA) ønsker fra neste sesong å gjøre det mulig å sparke spillere for å utøve rasisme.

Etter to kontroversielle episoder sist sesong, tar PFA-sjef Gordon Taylor til orde for en endring i spillernes kontrakter. Han vil legge fram et forslag for engelsk fotballs forhandlingskomité (PFNCC), som omfatter de fire øverste ligaene.

– Vi er like rundt hjørnet med et forslag til PFNCC, og jeg ser ikke noe problem med at vi gjør det, sier Taylor til The Guardian.

– Vi vil fremheve dette punktet (om rasisme) i spillernes standardkontrakter. Jeg mener at rasisme, dersom man finnes skyldig, må behandles som en grov forsømmelse og en grunn til å annullere en kontrakt.

Liverpool-spiss Luis Suárez ble forrige sesong utestengt i åtte kamper for å ha uttrykt seg rasistisk mot Manchester Uniteds Patrice Evra. Chelsea-kaptein John Terry skal for retten i juli på grunn av påstått rasisme mot Queens Park Rangers' Anton Ferdinand.

– Det er viktig å markere det, med tanke på det som er skjedd. Det kan ikke være tvetydighet om hva konsekvensene er. Vi må virkelig gjøre et poeng av det (i kontraktene), slik at det ikke blir misforståelser og for å vise hvor alvorlig vi ser på rasisme, sier Taylor. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2