KLUBBREKORD: Issa Diop er West Hams mest kostbare signering noen gang. Foto: West Ham
KLUBBREKORD: Issa Diop er West Hams mest kostbare signering noen gang. Foto: West Ham

Slo storklubber i kampen om rekordkjøpets signatur

West Ham satte ny klubbrekord da de hentet stopperkjempe.

West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt.

Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men bekrefter at det er ny klubbrekord. Ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

– Jeg er veldig glad for å være klar for en så historisk engelsk klubb, og jeg håper å vise mitt beste her, sa den franske U21-landslagsmannen til klubbens nettsted.

– Jeg er en veldig ambisiøs spiller, og West Ham er en veldig ambisiøs klubb, hvilket den viste med sin ansettelse av ny trener (Manuel Pellegrini). Jeg håper å hjelpe laget til mange seirer slik at tilhengerne blir fornøyd.

Klubbens sportslige ledelse er også henrykt over å ha hentet den 194 centimeter høyde stopperkjempen.

– Issa er en spiller med fantastisk potensial. Han etablerte seg på førstelaget i Toulouse som tenåring og ble kaptein 20 år gammel. Han har representert Frankrike på alle aldersbestemte landslag opp til U21, og vi mener han er rede til å ta neste steg, sa West Hams sportsdirektør Mario Husillos.

Ifølge Evening Standard kjempet West Ham med klubber som Everton, Borussia Dortmund og Sevilla om 21-åringens underskrift.

– Mange store klubbar var interessert i ham, og vi er henrykt over at han valgte oss.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2