Rooney overlater straffeansvaret til Van Persie

– Ikke bra nok av meg, innrømmer United-spissen.

Van Persie og Rooney (Foto: SCANPIX)
Van Persie og Rooney (Foto: SCANPIX)

Wayne Rooney har sett seg lei av misser fra ellevemeteren og lar Robin van Persie ta Manchester Uniteds straffespark heretter.

Stjernespissen har bommet to ganger fra straffemerket denne sesongen. Han fikk nok da han fyrte ballen godt over tverrliggeren mot West Ham i FA-cupen forrige måned.

– Mitt valg
Sist helg fikk United straffe mot Fulham. Da var veteranen Ryan Giggs eksekutør, men Rooney avslører at det er Van Persie, som var benket mot London-laget, som har overtatt ansvaret.

– For å være ærlig var det mitt valg. Det var ikke bra nok av meg. Jeg snakket med manageren og sa at jeg hadde fortalt Robin at han kunne ta straffene.

– I en klubb som dette er det ikke godt nok ikke engang å treffe målet på to straffer, sier Rooney til Manchester Uniteds TV-kanal.

PL i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk
Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager!

Ferguson nekter straffskyld
United-manager Alex Ferguson krever på sin side en FA-høring og benekter å ha opptrådt usportslig da han kritiserte assistentdommer Simon Beck etter Manchester Uniteds 1-1-kamp mot Tottenham forrige måned.

Englands fotballforbund (FA) har innledet disiplinærsak mot United-manageren som følge av kritikken. Ferguson var sint fordi han mente bortelaget ble snytt for straffe i kampen der Tottenham utlignet i tilleggstiden.

– Det var en klar avgjørelse. Og han (Beck) var 10, kanskje 12, meter unna hendelsen uten å gi straffe. Likevel ga han alt annet, sa skotten like etter kampen.

Samtidig skal Ferguson ha antydet at Beck var partisk. Han vil likevel ikke godta anklagen om upassende oppførsel

– Alex Ferguson har avvist FA-tiltalen vedrørende uredelighet med tanke på kommentarene etter Manchester Uniteds kamp mot Tottenham 20. januar. Han har bedt om en skriftlig høring, og dato for denne vil bli satt i nær framtid, uttalte FA fredag. (©NTB)

Klikk her for mer informasjon om og bestilling av TV 2 Premier League