SLET: Mykhailo Mudryk ble tatt av til pause mot Fulham. Foto: Andrew Couldridge
SLET: Mykhailo Mudryk ble tatt av til pause mot Fulham. Foto: Andrew Couldridge

Potter-grep overrasker: – Vil ikke hjelpe

Ny skuffende forestilling av Chelsea. Mykhailo Mudryk fikk bare 45 minutter, som manager Graham Potter hadde en forklaring på.

Chelsea - Fulham 0-0

Chelsea klarte ikke sette ballen forbi Bernd Leno og det endte målløst på Stamford Bridge.

Tidligere Molde-spiller David Fofana var svært nære scoring. Ivorianeren passerte den tyske keeperen, men en oppofrende Tim Ream kom i veien for Fofanas første i Premier League-debuten.

– Vi er skuffet fordi vi ikke klarte å vinne selvfølgelig. Jeg mener vi kunne se gleden og positiviteten i laget, sier Chelsea-manager Graham-Potter til Sky Sports.

NÆRE: David Fofana mot Fulham. Foto: ANDREW COULDRIDGE
NÆRE: David Fofana mot Fulham. Foto: ANDREW COULDRIDGE

Slakt

Nysigneringene Enzo Fernadez og Mykhailo Mudryk startet begge oppgjøret, men sistnevnte ble tatt av allerede etter pause.

– Mudryk har hatt en dårlig første omgang og blir tatt av. Det er hva man kan gjøre når man har så mye rikdom på benken, sa tidligere Manchester United-spiller og fotballekspert Gary Neville på Sky Sports.

– Kan du ta av en signering til 80 millioner pund til pause? Det er en modig avgjørelse og det vil ikke hjelpe på selvtilliten hans, kommenterte Neville.

Etter kampen forklarte manager Graham Potter byttet.

– Han har hatt en kraftig forkjølelse denne uken og han følte seg tung i beina ved pause. Vi ville ikke ta noen sjanser. Vi er fortsatt i en prosess hvor vi bygger opp hans minutter, på grunn av pausen han har hatt i Ukraina, sier Potter til Sky Sports.

Fotballeksperten var lite fornøyd med ukrainerens innsats.

– Han har sett frustrert ut den første halvtimen, var Nevilles dom.

Kai Havertz hadde to store muligheter i første omgang, det ene forsøket gikk over og den andre gikk i stolpen.

– Vi spilte bra med og uten ball. Vi fortjente kanskje mer, men ett poeng er bra, sier Fulham-spiller og tidligere Chelsea-stjerne Willian til Sky Sports.

SKUFFET: Det ble bare ett poeng for Enzo Fernandez i debuten. Foto: GLYN KIRK
SKUFFET: Det ble bare ett poeng for Enzo Fernandez i debuten. Foto: GLYN KIRK

Stusser

Nevilles kollega Jamie Carragher var heller ikke snill i sin vurdering før kampen. Han var særlig kritisk til alle signeringene Graham Potters lag har gjort.

– Det er umulig at alle kjøpene kan slå til. Hva gjør de hvis en ikke passer inn, men har fem-seks år igjen av kontrakten? De kommer til å bytte managere, og det kan være spillere den nye manageren ikke vil ha.

Både Fernandez og Mudryk har fått kontrakter på åtte og et halvt år.

– I en ideell verden blir det ikke store endringer og Graham Potter får sitte trygt, men det er ikke sånn toppfotballen er, spesielt ikke i Chelsea, sa den tidligere Liverpool-spilleren hos Sky Sports før kampen.

Carragher mener Potter har fått en tøffere jobb etter den enorme pengebruken.

– Potter er en som bygger klubb, men det føles som dette overgangsmarkedet er det motsatte av det. Det er ikke noe som er feil eller rett. I fortiden har Chelsea hatt suksessrike år med Roman Abramovitsj, mange spillere og managerbytter. Dette setter ekstra press på Potter, sier Carragher.

– Nye spillere må tilpasse seg et nytt land og en ny liga, som ikke er enkelt. Når prislappen er det den er vil det stilles spørsmål, slik er denne sporten, sier Potter.