TIL PREMIER LEAGUE: Håvard Nordtveit har skrevet femårskontrakt med West Ham.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TIL PREMIER LEAGUE: Håvard Nordtveit har skrevet femårskontrakt med West Ham. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Nordtveit bekrefter West Ham-avtale

Håvard Nordtveit er klar for Premier League.

Håvard Nordtveit (25) har skrevet under på en femårig avtale med Premier League-klubben West Ham. Det bekrefter landslagsspilleren overfor Haugesunds Avis.

Også West Ham bekrefter signeringen på sin offisielle Twitter-konto.

– Det har alltid vært en drøm for meg å spille i Premier League, og nå har jeg fått en stor mulighet til å gjøre det for West Ham. Jeg kan ikke vente med å komme i gang, sier Nordtveit.

– Dette laget har noe spesielt, en lagånd som jeg kan passe inn i. Jeg akter å jobbe hardt og forhåpentligvis kan jeg få oppleve noen gode øyeblikk med klubben.

– Jeg ser frem til å vise frem hva jeg er god for, og jeg håper jeg har noe som kan hjelpe West Ham til å oppnå mer, fortsetter han.

Gleder seg til å spille med Payet
Nordtveit gleder seg til å spille for West Ham på ny stadion neste sesong.

– I Tyskland hadde vi 52 000 tilskuere annenhver uke på Borussia Park. Da har du publikum 100 prosent bak deg og kan gi enda mer. Jeg ser frem til å prøve ut den nye stadionet. Alle sier gode ting om den.

Han forteller også om hva West Ham-fansen kan forvente.

– Jeg er en spiller som kan bekle flere roller ute på banen, men jeg er fra Norge, så jeg har god løpskapasitet, gode til å takle og distribuere ballene rundt meg, forteller han.

Nordtveit gleder seg spesielt til å spille sammen med Dimitri Payet.

– Han er en fantastisk spiller. Han klarer det utrolige ute på banen, og jeg ser frem til å møte ham og bli kjent med kvalitetene hans.

Nordmannen sier Slaven Bilic spilte en viktig rolle i valget av klubb.

– Han tok seg tid til å møte meg, snakke med meg og vise at han var interessert. Det han har gjort med West Ham snakker for seg selv, og jeg ser virkelig frem til å jobbe under han som sjef, forteller 25-åringen.

– God timing
TV 2-ekspert og tidligere West Ham-spiller Trevor Morley synes det er artig at West Ham nå henter Nordtveit.

– Det er fantastisk for ham. Det er en fin tid å flytte til London, sier Morley, som mener det er god timing både for Nordtveit og West Ham.

– Han er 25 år. Han har fått erfaring i Bundesliga. Jeg kan tenke meg at han hadde en del tilbud, så jeg tror West Ham også er fornøyde med å sikre seg ham.

Han tror det kan bli tøft for Nordtveit å spille seg inn på laget.

– Mark Noble og Cheikhou Kouyaté har vært briljante denne sesongen, så det er virkelig tøff konkurranse. Nordtveit kommer ikke til å spasere inn på laget. Han må ta sjansen når han får den, sier han.

– West Ham har gjort en del gode signeringer, så det er litt press på ham. Men Nordtevit har gode kvaliteter. Bilic vil nok gjøre laget litt sterkere defensivt. Slaven var en kriger da han spilte, så han liker nok stilen til Nordtveit, sier Morley.

Nordtveit har spilt i Borussia Mönchengladbach siden 2011. Han har tidligere spilt for Haugesund, Arsenal og Lillestrøm.

West Ham havnet på 7. plass i Premier League denne sesongen. Om Manchester United vinner FA-cup-finalen mot Crystal Palace blir det Europaliga på London-laget neste sesong.

Mer innhold fra TV 2