Midtbanestjerne klar for Liverpool

Alexis Mac Allister (24) har signert for Liverpool.

TIL LIVERPOOL: Alexis Mac Allister går fra Brighton til Liverpool. Foto: liverpoolfc.com
TIL LIVERPOOL: Alexis Mac Allister går fra Brighton til Liverpool. Foto: liverpoolfc.com

Alexis Mac Allister forlater Brighton og blir Liverpool-spiller.

Det bekrefter Liverpool torsdag. Mac Allister får draktnummer 10 og har signert en langtidskontrakt. Ifølge The Athletic har kontrakten en lengde på fem år.

Den argentinske midtbanespilleren, som var med på VM-triumfen i Qatar i desember, blir Liverpools første signering denne sommeren.

– Det føles fantastisk. Det er en drøm som går i oppfyllelse. Det føles fantastisk å være her og jeg gleder meg til å komme i gang, sier Mac Allister i pressemeldingen.

– Det har vært et fantastisk år for meg med VM og hva jeg oppnådde sammen med Brighton. Men nå er det tid for å tenke på Liverpool og prøve å bli en bedre spiller og et bedre menneske hver dag. Siden jeg vant VM, har jeg sagt at jeg ønsker å vinne flere trofeer og jeg tror denne klubben vil hjelpe meg å gjøre det, fortsetter midtbanespilleren.

– Vi får inn en veldig talentfull, veldig smart, veldig teknisk dyktig gutt i laget vårt. Så dette er en super nyhet, det er det virkelig, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Det er sprikende meldinger omkring overgangssummen. Ifølge The Athletic betaler Liverpool en utkjøpsklausul på om lag 620 millioner kroner for Mac Allister, men nettstedets Brighton-korrespondent Andy Naylor melder 55 millioner pund – rundt 755 millioner kroner.

Overgangsjournalist Fabrizio Romano melder på sin side av Merseyside-klubben «bare» må ut med 35 millioner pund – som tilsvarer 480 millioner kroner.

Liverpool er ventet å signere flere midtbanespillere med James Milner, Naby Keïta og Alex Oxlade-Chamberlain ut portene på Anfield i sommer. I tillegg er det klart at spiss Roberto Firmino forlater klubben.

Mac Allister har vært en nøkkelspiller for et Brighton-lag som kvalifiserte seg til europacupspill for første gang i klubbens historie.

– Han er selvsagt en spiller vi har visst om i lengre tid, og jeg har sett ham vokse fra å være en ung gutt som kom inn i Premier League til å bli en mann som hjalp landet sitt vinne VM. Det er litt av en reise. Jeg er veldig glad for at hans neste steg blir med oss, sier Klopp.

24-åringen har tolv scoringer og tre målgivende på 40 kamper i alle turneringer for Brighton i sesongen som gikk.

Brighton kjøpte Mac Allister fra Argentinos Juniors i 2019, men han var utlånt til både gamleklubben og Boca Juniors.