Liverpool enige med Ajax om Suarez

Den nederlandske klubben har godtatt Liverpools bud på uruguayaneren.

Luis Suarez (Foto: UNITED PHOTOS/Reuters)
Luis Suarez (Foto: UNITED PHOTOS/Reuters)

Anfield-klubben må betale ca. 210 millioner kroner for uruguayaneren. Klubbene har forhandlet i flere dager, men først fredag ble man enig. Suarez har ønsket en overgang til Liverpool. For Liverpool-manager Kenny Dalglish er nyheten svært god. Kanskje kan storkjøpet gjøre det lettere i kampen om å beholde Chelsea-ønskede Fernando Torres på Anfield.

The Times meldte likevel fredag kveld at Torres skal ha informert Liverpool-ledelsen per telefon om at han helst ser at Merseyside-laget går i forhandlinger med Chelsea om en overgang. Spanjolen skal være klar for å forlate rødtrøyene. Chelsea skal være villig til å betale 370 millioner kroner for Torres. London-laget vurderer også å dytte Daniel Sturridge inn i avtalen.

Kun legesjekk og den personlig avtalen mangler før Suarez blir klar for engelsk fotball. «Klubben har fått tillatelse fra Ajax til å forhandle om de personlige betingelsene med spilleren og hans representanter», het det i en melding fra Liverpool. Suarez har scoret 111 mål på 159 kamper for Ajax siden 1997.

- Jeg kan forstå at Luis vil til Liverpool. Det er en flott klubb, men det må være tilfredsstillende for begge parter, sier Ajax-trener Frank de Boer.

Han innser at Suarez er tapt for klubben. Suarez har skapt overskrifter det siste året. I VM sist sommer handset han på streken under kvartfinalen mot Ghana. Det gjorde at Dominic Adiyiah ble snytt for vinnermålet. Suarez ble utvist, Asamoah Gyan misbrukte det påfølgende straffespark og Uruguay vant senere straffesparkkonkurransen. (©NTB)