Johansen: – Fulham er perfekt for meg og familien

Stefan Johansen er svært fornøyd med tilværelsen i London-klubben.

MÅLFARLIG: Stefan Johansen feirer en av sine seks ligascoringer i Fulham denne sesongen. Foto: Dylan Martinez
MÅLFARLIG: Stefan Johansen feirer en av sine seks ligascoringer i Fulham denne sesongen. Foto: Dylan Martinez

Se Fulham-Tottenham på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo søndag kl. 15.00!

Stefan Johansen fikk en tøff start i Fulham-drakten, men siden har ting snudd for ham hos «The Cottagers». Vardøværingen stortrives på og utenfor banen.

Landslagsspilleren ble hentet til Fulham fra skotske Celtic i fjor sommer, og i sin første kamp fikk han en liten tankevekker. Johansen ble tatt av banen etter bare en halvtimes spill mot Birmingham (0-1-tap) 10. september. Også i de neste to kampene han fikk prøve seg i, begge mot Bristol City, ble det tap. Siden da har pilen pekt riktig vei.

– Jeg hadde lite kamptrening i beina da jeg kom fra Celtic. Det var kanskje litt tidlig å starte en kamp. Men det var ikke noe mer "drama" i det enn det, sier Johansen til NTB om Fulham-debuten.

Ga alt
Nå går ting meget bedre for 26-åringen. Han nyter for tiden stor tillit hos trener Slavisa Jokanovic.

– Det går veldig bra for min del. Jeg føler jeg har fortjent plassen min på laget. Jeg har en litt fri rolle på midten. Jeg kan komme dypt og hente ball, men samtidig bidra mye offensivt, sier Johansen, som foreløpig står med seks mål på 22 seriekamper.

– Hva sa treneren til deg etter den litt tøffe starten i høst?

– Han var veldig rolig på det. Det var bare å bite tennene sammen og jobbe på, sier Johansen.

Tidligere Chelsea- og Deportivo-spiller Jokanovic får mye ros av Johansen.

– Han er proff, han vet hva han vil. Han er veldig moderne i stilen. En flink trener, sier midtbanespilleren.

Jevnere i England
Johansen var i Celtic i perioden 2014–2016. Han sier følgende om forskjellen på den skotske eliteserien og den engelske mesterskapsserien:

– Det er litt forskjell. Celtic var – og er – suverent best i Skottland. I noen kamper var det derfor veldig stor forskjell på lagene, noe kampene bar preg av. I England er det jevnere og litt høyere tempo, svarer Johansen.

– Hvordan vil du sammenligne nivået på Fulham og Celtic?

– Det er vanskelig å si noe om det, svarer Johansen.

Trives
26-åringen og familien hans har det som plommen i egget i England. Dét betyr mye for ham.

– Jeg hadde mange valg da jeg skulle dra fra Celtic, men Fulham er perfekt for meg og familien, sier Johansen.

– Det tar alltid litt tid å få ting på plass i en ny klubb. Da vi kom til England hadde jeg nylig blitt far, og vi måtte bo på hotell en stund. Men slike ting faller på plass, og nå stortrives vi. London er en fin by. Jeg har ikke mye å klage på, legger han til.

– En liten kontrast fra Vardø?

– Hehe, ja. Men begge er fine på sin egen måte, sier han humrende.

Han merker ikke veldig mye til storbylivet i hverdagen.

– Jeg er som oftest hjemme eller på trening, men det er jo fint å ha muligheter hvis man har en fridag, poengterer midtbanemannen.

Cuphåp
Johansen og Fulham har ambisjon om opprykk til Premier League. Det er foreløpig seks poeng opp til Sheffield Wednesday på sjetteplass, men mange kamper gjenstår. Tirsdag kommer Nottingham Forest på besøk til Craven Cottage.

– Fulham er jo en storklubb. Klubben har vært i Premier League i mange år, så det er ingen tvil om at det er der vi ønsker å spille. Vi nærmer oss, men vi er ikke helt der ennå, sier han.

Fulham har også tatt seg til 5. runde i FA-cupen. Søndag tar Johansen og lagkameratene imot Tottenham til byderby på Craven Cottage.

– Det blir kult å møte et av de bedre Premier League-lagene. Tottenham har flere klassespillere. Det blir spennende, men det spiller egentlig ikke så stor rolle hvem vi møter. Vi tenker bare på at vi ønsker å nå lengst mulig i turneringen. Det handler om å prøve å vinne, sier 26-åringen.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2