– Jeg har aldri sett det før

Ingen spillere i historien slår Erling Braut Haalands start i Manchester City. Ekspertene måper og kommer med elleville spådommer.

Se Haaland mot FC København på TV 2 Sport Premium og Play onsdag kl. 21.00!

Rekordene står tilsynelatende til fall for den brennhete City-spissen denne sesongen.

Nordmannen har nå scoret hat trick tre ganger i Premier League. Lysluggen står med utrolige 14 mål på åtte kamper i serien. Det betyr at han har fått med seg tre nye matchballer til samlingen.

Det er tall ingen i historien kan matche, skal man tro statistikknettstedet Opta.

Den tidligere rekorden i Premier League ble satt av Mick Quinn i 92/93, da han scoret ti mål på sine første åtte kamper.

I Serie A, Bundesliga, LaLiga og Ligue 1 er det ingen som har scoret mer enn ti mål på sine første åtte, ifølge Opta. Haaland har nå fire flere.

På å score tre hat trick i Premier League brukte til sammenligning Cristiano Ronaldo 222 kamper.

– Denne mannen kommer til å slå omtrent alle målrekorder som er. Han er for stor, rask og klinisk foran mål og han spiller for et lag som skaper en haug av sjanser. Alt han trenger å gjøre er å holde seg i form, sier tidligere storscorer Michael Owen.

På eksklusiv liste

Hans prestasjon med hat trick mot erkerivalen i Manchester-derbyet gjør at den franske storavisen L'Équipe belønner ham med karakteren ti på børsen. Og det er alt annet enn dagligdags. Før søndagens målshow hadde det kun skjedd tretten ganger siden 1988.

Blant spillerne som har fått den «umulige» karakteren er navn som Kylian Mbappé, Neymar, Lionel Messi og Robert Lewandowski. Se hele listen her.

Chelsea-legenden John Terry, som har spilt mot de fleste av Premier Leagues aller beste spisser, mener at nordmannen kan bli tidenes beste i England.

– Det er tidlig å si, men han kan bli den største noensinne i Premier League. Jeg har aldri sett en så ung spiller ha den samme lysten til å score de målene han gjør. Han er bare nådeløs, sier Terry til beIN Sports.

Kommer med spesiell løsning på Haalands problem

Humoristisk melding

Etter 6-3-seieren fikk han lagkameratene til å signere ballen. Hilsenen fra Aymeric Laporte skilte seg litt ut.

– Jeg har signert flere baller etter dine hattrick enn jeg han signert kontrakter, skrev midtstopperen.

Etter kampen sendte han flere humoristiske meldinger i sosiale medier.

– Dette kommer til å koste mye penger i fotballer, skrev spanjolen og retweetet et bilde av Haaland og Phil Foden. Sistnevnte scoret også hat trick mot Manchester United.

(©TV2/ NTB)