manager Roy Hodgson (Foto: Michael Regan/Getty Images/POOL/Pa Photos)
manager Roy Hodgson (Foto: Michael Regan/Getty Images/POOL/Pa Photos)

Hodgson-sparkingen kostet Liverpool 78 millioner kroner

Liverpool gikk kraftig i minus i 2011.

Roy Hodgson måtte slutte etter kun seks måneder i Merseyside-klubben.

Det ble en rådyr affære for Liverpool. 64-åringen, som nylig ble engelsk landslagssjef, kunne forlate Anfield med feit lommebok.

Rødtrøyene måtte ut med 78 millioner kroner i kontraktsoppsigelser i 2011.

Totalt gikk Liverpool 458 millioner kroner (49,4 mill. pund) i minus i fjor. Lønningsutgifter og feilslåtte stadionplaner var de største årsakene til millionsmellen.

Klubbens nye eiere fikk slettet 1,85 milliarder kroner av gjelden etter overtakelsen i 2010, men måtte avskrive rundt 325 millioner kroner på grunn av stadionprosjektet som ikke ble noe av, ifølge ferske tall.

– Jeg antar at folk vil konsentrere seg om tapet på 49,4 millioner pund, men jeg tror den viktigste indikatoren her er 59 millioner pund under ekstraordinære kostnader, sier administrerende direktør Ian Ayre i Liverpool.

– Vi har vært i en overgangsperiode, og det handler om å flytte oss fra der vi har vært til der vi ønsker å være. Vi har redusert rentekostnadene fra 18 millioner pund til 3 millioner. Det setter oss i en mye bedre posisjon til å utnytte inntektene våre i framtiden, legger han til. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2