Foto: Shaun Botterill
Foto: Shaun Botterill

– Han må akseptere situasjonen

Mikel Arteta ville ikke avsløre de konkrete episodene som førte til at han fratok Pierre-Emerick Aubameyang kapteinsbindet.

– Jeg hadde en samtale med ham ansikt til ansikt. Han må akseptere situasjonen, sier Arsenal-manager Mikel Arteta på tirsdagens pressekonferanse før West Ham-kampen.

Tirsdag smalt nyheten om at Pierre-Emerick Aubameyang er fjernet som Arsenals kaptein.

Angrepsspilleren skal i forrige uke ha brutt klubbens disiplinære regler. Det sørget for at han ble utelatt til kampen mot Southampton. Utelatt er han også til onsdagens kamp mot West Ham.

– Jeg har ikke så mye å si. Det er er tydelig uttalelse fra klubben. Det er en avgjørelse vi har falt ned på i etterkant av den siste hendelsen spilleren har vært involvert i, sier Arteta.

Arsenals nye kaptein vil komme fra ledergruppen i spillergruppen. Den består av Alexandre Lacazette, Granit Xhaka og Rob Holding.

– I forrige kamp var det Laca. Xhaka har også tidligere vært kaptein, sier Arteta.

– Det er en ubehagelig situasjon. Dette er ikke øyeblikket for å ta hastige avgjørelser. Ledergruppen er sterk. Det skal vi fortsette med, gjøre gruppen enda litt bedre, utdanne dem og gi dem riktige tilbakemeldinger, sier Arteta.

Han forteller at spillergruppen har akseptert avgjørelsen om å frata Aubemeyang kapteinsbindet.

– De har sagt seg villige til å løfte kulturen, våre krav og hva vi ønsker å være som klubb til et nytt nivå. Når man ikke lever opp til den standarden, vet man at man ikke kan delta i vårt daglige arbeid, sier Arteta.

– Det er noe ved ham jeg bare forguder