Halaand-jubel stilnet etter VAR-sjekk – Guardiola rasende

Erling Braut Haaland satte ballen i mål mot Brighton, men så ble målet annullert. På sidelinjen sto en rasende Pep Guardiola.

FOR TIDLIG: Erling Braut Haaland og lagkameratene feiret Haaland-mål, men det ble ikke stående. Foto: Toby Melville

Brighton – Manchester City 1-1

På stillingen 1-1 steg Erling Braut Haaland til værs og headet ballen i mål, men jærbuen dro i trøyen til Brightons Levi Colwill i forkant og scoringen ble annullert.

– Se på det! Se på det! Hvis det er frispark, er alle dueller fra Haaland frispark, sier Guardiola til Sky Sports.

TV-bildene viste en rasende Pep Guardiola på sidelinjen i flere minutter etter situasjonen. Like etterpå fikk han et gult kort fra dommeren.

– Jeg klaget på at scoringen ble annullert, sier Guardiola om det gule kortet han fikk.

HØYT OPPE: Erling Braut Haaland headet ballen i mål. Scoringen ble så annullert. Foto: Toby Melville

Europaspill

Kampen endte 1-1, og er første gang siden 18. februar at Manchester City avgir poeng.

Dermed er også Brighton klar for spill i Europa-ligaen neste sesong.

GLEDE: Danny Welbeck feirer at de sikret Europaliga-plass sammen med Julio Enciso. Foto: Paul Childs

– Det betyr mye. Vi har jobbet veldig, veldig hardt denne sesongen. Det har vært vanskelig med skifte av manager (Graham Potter ut, Roberto De Zerbi inn), men han har kommet inn med mye karisma og lidenskap. Alle har hatt en utrolig respons på det. Europaliga-fotball er helt fantastisk for hele Brighton, sier Brighton-spiss Danny Welbeck til Sky Sports.

Tangerte rekord

Uten scoring mot Brighton står Haaland fortsatt med 36 mål i Premier League.

Han tangerte likevel nok en rekord etter assist på 1-0-målet til Manchester City.

Med 44 målpoeng denne sesongen (36 mål og åtte målgivende) tangerte Haaland Arsenal-legenden Thierry Henrys målpoeng-rekord (24 mål og 20 målgivende).

ENORM: Erling Braut Haaland scoret ikke, men med assist tangerte han likevel målpoeng-rekorden til Thierry Henry. Foto: Toby Melville

– Det er ikke så mye mer å si om Erling. Han viser det hver dag på banen. Han er utrolig. Ikke bare på grunn av scoringene, men han er alltid ute etter å lære, forbedre seg og passe inn i laget. Han har utviklet seg fra starten av sesongen. Han kan ta med seg ballen, kombinere på ett touch og gå på løp. Det er så mange ting han bidrar med, sier Manchester Citys midtbanespiller Rodri til Viaplay.

Haaland har én mulighet igjen til å score i ligaen denne sesongen - i siste Premier League-kamp mot Brentford på søndag.

Foden-scoring

Allerede etter seks minutter la Phil Foden inn et nærmest ferdigscoret innlegg til Erling Braut Haaland på bakre stolpe, men jærbuen stanget ballen over.

Haaland var igjen nær scoring etter 21 minutter, men fikk et dårlig touch på ballen og sjansen ble avverget.

NESTEN: Erling Braut Haaland jaktet scoring, men må nøye seg med målgivende i kampen mot Brighton. Foto: Glyn Kirk

Så satt målet for Manchester City.

Kun minutter senere fikk Haaland ballen og hadde et hav med tid etter et lekkert City-angrep. Han dro seg forbi Brightons sisteskanse Jason Steele, og sendte ballen videre til Foden som hadde ingen problemer med å plassere den i mål.

I LEDELSEN: Phil Foden scoret for Manchester City. Her jubler han med Kevin De Bruyne. Foto: Kirsty Wigglesworth

Drømmemål

Så tok Brighton over kampen.

Kaoru Mitoma trodde han reduserte etter 31 minutter, men målet ble annullert for hands.

Det la likevel ingen demper for Brighton, som kom til flere store sjanser.

Etter 38 minutters spill la Brightons Levi Colwill til rette for Julio Cesar Enciso. 19-åringen la all kraft han hadde i ballen og fyrte løs på lekkert vis og i høyre kryss.

DRØMMETREFF: Julio Enciso satte ballen i krysset mot Manchester City. Foto: Toby Melville

Like før pause ble nok en Brighton-scoring annullert for hands.

Kampen roet seg i andre omgang, men etter 79 minutter var Haaland farlig frempå da han headet ballen i mål.

Dommeren brukte skjermen på sidelinjen til å sjekke opp en situasjon i forkant, og scoringen ble annullert for rivning i drakta til Colwill.

Kampen endte 1-1 og Brighton er klar for spill i Europaligaen neste sesong.