MATCHVINNER: Harry Kane senket Manchester City og Erling Braut Haaland. Foto: John Walton
MATCHVINNER: Harry Kane senket Manchester City og Erling Braut Haaland. Foto: John Walton

Haaland satt i skyggen av Kane: – Blir ignorert

Erling Braut Haaland målløs i Manchester City-tap. Etter kampen ble jærbuen tatt i forsvar av lagkamerat Kyle Walker.

Tottenham - Manchester City 1-0

Manchester City kunne tatt innpå Arsenal i tittelkampen, men borte mot Tottenham søndag tapte de 0-1 etter mål av Harry Kane.

Med sin 267. scoring for Tottenham ble han klubbens mestscorende spiller i historien. Jimmy Greaves hadde den forrige rekorden på 266.

Med 200 mål i Premier League er det kun Wayne Rooney (208) og Alan Shearer (260) som har flere enn Kane.

HISTORISK SCORING: Harry Kane scoret sin 267. mål for Tottenham søndag. Foto: PAUL CHILDS
HISTORISK SCORING: Harry Kane scoret sin 267. mål for Tottenham søndag. Foto: PAUL CHILDS

– Det er et magisk øyeblikk. Jeg var så desperat etter å ta rekorden i en seier. Det er spesielt å gjøre det i en storkamp mot et av verdens beste lag, sier Kane til Sky Sports.

Brautometeret: – Tydelig frustrert

Etterlyser bedre servering

Målløse Erling Braut Haaland havnet i skyggen til Kane.

– Haaland går på løp og er hele tiden klar til å løpe, men han får ikke ballen. Det er et utrolig antall løp fra ham som blir ignorert, sier tidligere Manchester United-spiller Gary Neville på Sky Sports.

– Haaland får ikke serveringen han fortjener, mener Neville.

Ifølge Sky Sports hadde Haaland ingen ballberøringer innenfor Tottenhams 16-meter.

Tidligere Manchester City-spiller Micah Richards mente gamleklubben måtte flytte ballen raskere.

MÅLLØS: Erling Braut Haaland. Foto: DAVID KLEIN
MÅLLØS: Erling Braut Haaland. Foto: DAVID KLEIN

– Haaland har vært sultefôret på baller, sa Richards på Sky Sports.

– Haaland ser oppgitt ut, og det er vanskelig å klandre ham for det. Han fikk ikke sjansen til å endre kampen, sier tidligere Liverpool- og Manchester City-målvakt David James på BBC.

Manchester City-back Kyle Walker tar Haaland i forsvar.

– Det er en prosess. Manchester City er et vanskelig lag å tilpasse seg fordi manageren og spillestilen krever så mye. Det er unikt, sier Walker til Sky Sports, før han fortsetter:

25: Erling Braut Haaland står med 25 Premier League-mål.
25: Erling Braut Haaland står med 25 Premier League-mål.

– Erling har vært fantastisk. Ingen har klaget når han har scoret og vunnet. Når vi plutselig ikke vinner og han er målløs, kommer spørsmålene om han er et problem og om vi er bedre uten ham. Ingen klaget da han scoret sitt 25. mål for sesongen. Dette er laget vi har frem til sesongslutt, og vi skal fortsette å kjempe.

Mahrez nærmest for City

Kanes scoring kom kvarteret inn i oppgjøret. Rodri spilte opp på en feilvendt Rico Lewis like utenfor 16-meteren. Pierre-Emile Højbjerg hugget til og serverte Kane, som satte inn 1-0 bak Ederson.

Manchester City fikk en eventyrlig mulighet til å score på tampen av første omgang da Riyad Mahrez hamret ballen i tverrliggeren.

I andre omgang bølget kampen frem og tilbake, men det ble ingen flere mål enn Harry Kanes fulltreffer etter kvarteret spilt.

Fire minutter før full tid ble Cristian Romero utvist for Tottenham etter å ha fått sitt andre gule kort. I første omgang felte han Erling Braut Haaland, før argentineren tok for seg Jack Grealish etter pause.

Manchester City har fortsatt fem poeng opp til serieleder Arsenal, som også har én kamp til gode. Tottenham ligger på femteplass med ett poeng mindre enn Newcastle på plassen foran.