NORSK DUO: Erling Braut Haaland holder rundt tre år yngre Oscar Bobb, som kan være det neste store talentet fra Norge som slår igjennom på den store scenen. Foto: Daniel Sannum Lauten / TV 2
NORSK DUO: Erling Braut Haaland holder rundt tre år yngre Oscar Bobb, som kan være det neste store talentet fra Norge som slår igjennom på den store scenen. Foto: Daniel Sannum Lauten / TV 2

Guardiola med beskjed til norske Oscar (19): – Det som er planen

GREEN BAY (TV 2): Pep Guardiola (51) mener det norske stortalentet Oscar Bobb (19) kan følge i fotsporene til store navn.

Oslo-gutten, som er født i 2003, er for første gang med Manchester Citys førstelag på treningsleir.

Den siste uken har han hver dag trent med City-stjernene. Mandag var han for eksempel med på vinnerlaget på trening sammen med blant andre Ederson, Jack Grealish og João Cancelo.

Til daglig spiller og trener Bobb med klubbens andrelag, der han var en av de beste spillerne forrige sesong.

Nå forteller manager Pep Guardiola at Bobb er i ferd med å ta et steg frem i utviklingen.

– Det som er planen, er at han kanskje kommer til å begynne å trene litt mer med oss mens han spiller kamper på andrelaget, sier Guardiola til TV 2.

– Han er en spiller som kan følge etter generasjonen med Phil Foden (født 2000), Brahim Díaz (1999, solgt til Real Madrid), Cole Palmer (2002) og Jadon Sancho (2000, solgt til Borussia Dortmund). Han er en del av den neste generasjonen med akademispillere fra Manchester City

Uten å ville si for mye, slik han sjelden gjør om unge akademispillere, sier Guardiola:

– Han har mange gode, positive aspekter ved seg.

Manageren kommer med følgende beskjed til Bobb:

– Det han må gjøre nå, er å fortsette å være fokusert og prioritere fotball som det viktigste i livet.

– Vi får se hva som skjer i fremtiden, men det første steget med å være med førstelaget på USA-turné, er ikke dårlig, fullfører Guardiola.

I et intervju med TV 2 tidligere i uken kom Oscar Bobb med en hyllest av den berømte manageren.

– Hvordan er det å ha Pep Guardiola som trener?

– Veldig hyggelig kar. Veldig intens. Alt skal alltid være 100 prosent. Veldig god til å forklare i dybden. Jeg synes kanskje han er tidenes beste. Man ser det enda bedre på nært hold, sa Bobb.

– Har du hatt samtaler med ham?

– Jeg har ikke hatt så mange personlige samtaler, men det er fint at han hilser og lurer på om du har det bra. Han virker som en veldig bra kar. Jeg tror han er den beste å være rundt for å se hvordan det er på toppen.

Natt til søndag kan nordmannen få sine første minutter for Manchester City i treningskampen mot Bayern München i Green Bay.