HYLLES AV SJEFEN: Erling Braut Haaland bøtter inn mål med Pep Guardiola på sidelinjen. Foto: PAUL ELLIS
HYLLES AV SJEFEN: Erling Braut Haaland bøtter inn mål med Pep Guardiola på sidelinjen. Foto: PAUL ELLIS

Guardiola-bønn etter Haaland-overskrifter

Manchester City-manager Pep Guardiola ber om at Erling Braut Haalands prestasjoner settes i perspektiv.

Da Erling Braut Haaland gikk to Premier League-kamper på rad uten scoring for første gang i Manchester City, kom overskriftene og spørsmålene om jærbuens måltørke.

Den endte etter 333 minutter med 2-2-scoringen i snuoperasjonen mot Tottenham, før det ble hat trick mot Wolverhampton søndag.

– Da vi tapte i Community Shield (mot Liverpool i juli), var absolutt alle overbevist om at han ikke kom til å venne seg til Premier League, sier Guardiola til BeIN Sports.

Nyhetene: Haaland med nytt hat trick

– Så scoret han så mange hat tricks og mål, men etter to kamper uten scoring, var han i trøbbel igjen, fortsetter City-sjefen.

Så kommer Guardiola med en bønn.

– Sett alt litt mer i perspektiv! Noen ganger scorer han mål, andre ganger ikke, sier Guardiola.

– Han har funnet seg godt til rette, og han er fornøyd. Hva mer kan vi be om? Han gjør jobben sin perfekt. Selv om han ikke scorer, bidrar han med løp og arbeidsinnsats, og han linker opp med lagkameratene, legger Manchester City-manageren til.

Guardiola roser sin toppscorer, som står med 25 mål på 19 ligakamper.

– Det er fantastisk. Tallene hans taler for seg selv. Det er ganske imponerende, men vi er fortsatt langt unna tabelltoppen, så vi må holde det gående, sier Guardiola til BeIN Sports.

Den tidligere Barcelona- og Bayern München-treneren mener lagkameratene har en jobb med å finne sin målmaskin.

– Han er ikke en spiller som tar ballen og gjør alt selv. Han må få ballene servert. Han har fantastiske spillere rundt seg. Den målgivende fra Kevin De Bruyne (på 1-0-målet mot Wolverhampton) var fantastisk. Han lar seg ikke stresse og er stabil, og han liker ikke å tape. Tallene hans er utrolige, sier Guardiola til Citys nettsider.

TOPPSCORER: Erling Braut Haaland ble byttet ut etter en times spill mot Wolverhampton. Han takket supporterne for støtten etter kampen. Foto: JASON CAIRNDUFF
TOPPSCORER: Erling Braut Haaland ble byttet ut etter en times spill mot Wolverhampton. Han takket supporterne for støtten etter kampen. Foto: JASON CAIRNDUFF

Haaland hylles også av lagkamerat John Stones.

– Å score mål er hans styrke. Jeg er så glad på hans vegne nok en gang. Han fortsetter å levere mål for oss. Vi har hatt mange fine mål fra forskjellige spillere fra både spillere som har startet og kommet inn fra benken, så jeg vil ikke at han skal få alt ansvaret. Alle må bidra, men det er vanskelig å slå oss når han scorer tre mål i én kamp, sier Manchester Citys stopper til Sky Sports etter 3-0-seieren.