– Fortsatt ingen i Leicester som savner Harry Maguire

Leicesters imponerende sesongstart fortsetter. Søndag vant laget 2-0 borte mot Crystal Palace i London.

Crystal Palace - Leicester 0-2

Se 1-0-scoringen til Soyuncu øverst!

Leicester tok tilbake tredjeplassen på tabellen med en 2-0-seier over Crystal Palace borte på Selhurst Park søndag.

Midtstopper Caglar Soyuncu, som har kommet inn som Harry Maguires erstatter etter rekordsalget til Manchester United, stanget inn ledermålet på en corner rett før timen var spilt på Selhurst Park

– Det er fortsatt ingen i Leicester som savner Harry Maguire, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

Like før slutt scoret Jamie Vardy etter et flott Leicester-angrep. Det var toppscorerens tiende scoring i ligaen.

Slik forklarer Leicester-manager Brendan Rodgers hvorfor hans lag er så gode uten sin tidligere forsvarssjef.

– Det er fordi fotball ikke bare handler om én spiller, men et kollektiv. Vi har veldig gode spillere som forstår planen. De er veldig fokuserte, og de vet at for å angripe bra, må du forsvare deg bra, sier han til BeIN.

Med seieren er Leicester oppe på 23 poeng. Dermed er laget foran Chelsea på målforskjell. De blå fra London lånte tredjeplassen noen timer etter seier lørdag kveld.

– De er med for ekte. Det er bra de ikke har skader. Bredden er brukbar, men elleveren er virkelig, virkelig bra. Den er topp fire-bra, mener Stamsø-Møller.

Leicester har åpnet Premier League-sesongen forrykende og framstår som en seriøs kandidat til å snike seg inn blant de fire beste som sikrer spill i mesterligaen. De er bare to poeng bak Manchester City på andreplass, mens det skiller åtte poeng opp til serieleder Liverpool etter elleve serierunder.

Ned til Maguire og Manchester United er det allerede hele ti poeng.

Dobbel etter pause

Leicester har bare to tap i ligaen (borte mot Manchester United og Liverpool) og kom til London søndag fulle av selvtillit etter den rekordstore 9-0-seieren borte mot Southampton i forrige runde. Søndag viste de nok en gang at de mener alvor.

Førsteomgangen var uten det helt store spillet. Riktignok hadde begge lag sine muligheter. Blant annet var gjestene farlige på dødballer.

Og det var på en fast situasjon som skulle gi Leicester ledelsen etter 57 minutter. James Maddison pisket inn en corner. Soyuncu løp seg fri i feltet og headet ballen i nettet via bakken. Det var tyrkerens første mål for Leicester.

To minutter før slutt var alt håp om poeng ute for Roy Hodgsons hjemmelag. Vardy og innbytter Demarai Gray kombinerte vakkert. Kantspilleren fant spissen inne i feltet, og som vanlig var Vardy klinisk.

Imponerende start

Fra tribunen sang høytsvevende Leicester-supportere om at de kommer til å vinne ligaen. Klubben som vant ligaen i 2016 ser ut til å ha noe stort på gang også denne sesongen. I tillegg til å ha en imponerende poengfangst, har Leicester sluppet inn færrest mål i Premier League.

Nå venter Arsenal hjemme i Leicester i neste serierunde. Deretter skal serietreeren ut i det som på papiret er fine kamper i ukene framover. Dermed ligger alt til rette for at Brendan Rodgers og co. skal være med høyt på tabellen også når det nærmer seg jul.

Hodgsons Crystal Palace har også hatt en fin sesongstart, men søndag slet de med å spille seg til de helt store sjansene. Klubben ligger likevel på niendeplass i ligaen.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2