ENDELIG SCORING: Liverpools Diogo Jota scoret for første gang på over ett år. Foto: MOLLY DARLINGTON
ENDELIG SCORING: Liverpools Diogo Jota scoret for første gang på over ett år. Foto: MOLLY DARLINGTON

Festfotball i Liverpool-storseier: – De er tilbake

Fire angrepsstjerner scoret da Liverpool smadret Leeds.

Leeds - Liverpool 1-6 (0-2)

Liverpool har ikke vært til å kjenne igjen på bortebane denne sesongen. Tre seiere på 15 kamper er neppe noe manager Jürgen Klopp er stolt over.

Etter fire kamper uten seier i Premier League vartet Liverpool opp med festfotball borte mot Leeds.

De tre stjernene som startet på topp – Mohamed Salah, Cody Gakpo og Diogo Jota – og innbytter Darwin Nunez – scoret alle i 6-1-seieren.

– Ser man på forrige kamp mot Arsenal (2-2) og denne, så kan man si at Liverpool er tilbake, sa tidligere England-keeper Paul Robinson for BBC Radio.

Liverpool har ni poeng opp til Champions League-plass med åtte kamper igjen.

– Det var vår beste kamp for sesongen av forskjellige grunner. Vi kontrollerte kampen, og sørget for mange feil hos Leeds. Det var noen sensasjonelle mål, sier Jürgen Klopp til til Sky Sports.

Jota scoret for første gang på over ett år.

– Endelig. Det har vært en tøff sesong for meg, så dette var etterlengtet, sier han.

Mohamed Salah scoret sitt 14. og 15. mål for sesongen i ligaen. Jamie Carragher mener hans prestasjoner er undervurdert.

– Vi tar ham for gitt. Folk sier han har en dårlig sesong. Han har fortsatt hatt en god sesong og vært Liverpools beste utespiller, sier Sky Sports-eksperten.

For Leeds fortsetter den elendige formen. Sist helg ble det 1-5 hjemme for Crystal Palace. Det betyr elleve baklengs på hjemmebane på to kamper.

– Det er tøft, og vi trenger å ta bort ballen i morgen. Vi har noen voldsomme kamper foran oss, sier Leeds-forsvarer Robin Koch til Sky Sports.

HANDS? Det var denne situasjonen som var mest omdiskutert på Elland Road. Foto: OLI SCARFF
HANDS? Det var denne situasjonen som var mest omdiskutert på Elland Road. Foto: OLI SCARFF

VAR-tabbe?

Det var Liverpools ledermål som var omdiskutert på Elland Road.

Trent Alexander-Arnold brøt Leeds sitt spill med armen, som gjorde at Liverpool kunne kontre inn ledelse etter 34 minutter ved Cody Gakpo.

Bildene viser at Alexander-Arnolds hånd var aktiv i å gjenvinne ballen.

Paul Robinson var helt tydelig på hva han syns.

– Når du ser på så er det en klar hands. Trent putter opp armen som treffer han blankt. Det er en klar hands, sa han på BBC Radio.

– De fleste på stadion var i sjokk over at målet ble gitt. Det må bli sett på i etterkant, sa den tidligere Lees-keeperen.

Tidligere Manchester United-spiller Dion Dublin var enig.

– Det har ingenting å gjøre med om det blir mål eller ikke. Treffer det hånda, så er det fortsatt hands, sa han.

Jamie Carragher lot seg imponere over Alexander-Arnold, som hadde en slags friere rolle for Liverpool.

Målkalas

Målet ble altså stående, og ikke lenge etter kunne Jürgen Klopp slippe jubelen løs igjen. En god avslutning av Mohamed Salah fikset tomålsledelse til pause.

Leeds så svært bleke ut, men fikk reduseringen de trengte umiddelbart etter pause. Ibrahima Konaté rotet bort ballen, og da kunne Luis Sinisterra chippe inn 1-2.

Men det ble med håpet. Fem minutter senere kontret Liverpool på nydelig vis. Diogo Jota avsluttet angrepet, og scoret sitt første mål i Premier League på over ett år.

Senere i omgangen scoret både Salah og Jota hvert sitt mål før de ble byttet ut mot slutten. Innbytter Darwin Nunez avsluttet kampen med Liverpools sjette.