Fem Everton-spillere koronasmittet: – Jeg er overrasket over at vi skal spille

Everton-trener Rafa Benitez avslørte på en pressekonferanse torsdag at han har fem koronatilfeller i førstelagstroppen, og sier det er en stor risiko å spille.

Rafa Benitez er skeptisk til at hans koronarammede lag skal spille kamper i julen. Foto: CARL RECINE
Rafa Benitez er skeptisk til at hans koronarammede lag skal spille kamper i julen. Foto: CARL RECINE

Se Burnley- Everton søndag fra kl. 15.30 på TV 2 Play

De blåkledde møter Burnley 2. juledag, og må ifølge den spanske treneren stille med flere uerfarne spillere. Etter kampen mot Chelsea for en uke siden, ble det klart at fem Everton-spillere hadde fått korona.

– Etter de positive tilfellene vi hadde forventet vi at kampen skulle bli utsatt, sa Benitez og trakk på skuldrene.

– Som i mange andre kamper handler det om å beholde ligaens integritet… Jeg er veldig overrasket over at vi skal spille, la han til.

På spørsmål om klubben har søkt om å få Burnley-kampen utsatt, svarte spanjolen med et stikk i retning Premier League-ledelsen.

– De snakker bare om tallene om 13 spillere pluss én keeper, men akkurat nå har jeg ni utespillere pluss tre keepere. Nå må vi bruke fem unge spillere, som det ser ut til, har nok erfaring til å spille i Premier League.

– Vi må bruke spillere som kanskje ikke er helt friske. Det er en stor risiko for noen av spillerne våre og det er ikke rettferdig, konstaterte han.

Diskuterer streik

At en rekke lag har færre spillere tilgjengelig kommer som en ytterligere belastning til et allerede svært hektisk juleprogram. Flere ønsker nå å redusere belastningen på spillerne.

Manchester Citys manager, Pep Guardiola, sier at managerne i ligaen aksepterer Premier Leagues avgjørelse om å opprettholde det hektiske kampprogrammet, til tross for koronasituasjonen.

Han mener likevel det spilles for mange kamper på for kort tid.

– Den eneste måten å endre det på situasjonen nå, vil være gjennom en streik fra spillerne. Det tror jeg ikke kommer til å skje, sier Guardiola, som sier han selv har slitt med reduserte spillerstaller som følge av det svært hektiske kampprogrammet.

– Mot Tottenham og Community Shield-kampen mot Leicester hadde jeg ikke troppen tilgjengelig. Det er ikke rettferdig. Spillerne trenger hvile, sier City-manageren, som tordner mot dem som tvinger frem alle kampene:

– Og så snakker vi om spillernes velferd? FIFA, Premier League og kringkasterne bø ta en titt på seg selv. Deres virksomhet er langt viktigere enn spillernes velferd.

Den engelske spillerforeningen, PFA, sier de allerede har diskutert mulighetene for en mulig streik med formål om å redusere belastningen på spillerne.

– Jeg har snakket med mange spillere om dette problemet. Jeg kan fortelle deg at det ikke forsvinner, sier foreningens leder, Maheta Molango ifølge Daily Mail.

Han vil støtte en eventuell spillerstreik i ligaen.

– Nå er det opp til de som styrer ligaen å begynne å ta dette på alvor. Det må skje nå, sier Molango.

(©NTB/TV 2)