Disse lagene møtes om den siste Premier League-plassen

Stefan Johansen så kampen fra benken da Fulham slo ut Cardiff med 3-2 totalt og tok seg videre i mesterskapsseriens playoff. 1-2-tapet torsdag holdt til finale.

NÆRMERE PREMIER LEAGUE: Fulham kan rykke opp til Premier League på første forsøk om de slår Brentford på tirsdag. Foto: Matthew Childs / Reuters

Fulham - Cardiff 1-2 (3-2 sammenlagt)

Det blir Brentford eller Fulham som slår følge med Leeds og West Bromwich opp fra Championship til Premier League denne sesongen.

Lagene møtes i opprykksfinalen på Wembley tirsdag kveld.

Stefan Johansen og Fulham hadde to mål å gå på i torsdagens semifinale mot Cardiff etter å ha vunnet den første kampen 2-0. Men det ble tidlig grunn til nervøsitet da laget fikk en tidlig kalddusj da Curtis Nelson headet inn en corner etter bare åtte minutter.

Men Fulham svarte med en gang, etter å ha gått rett i angrep fra avspark. Neeskens Kabano kunne omsette innlegget fra Bobby Reid i mål under minuttet etter baklengsmålet.

Andre omgang åpnet på samme måte som kampen, med ledelse til Cardiff. Lee Tomlin, som kom inn ved pause, kunne sette inn 2-1-målet etter at waliserne hadde presset fram redninger og dårlige klareringsforsøk. Fulham klarte ikke å få ballen unna og svarte heller ikke med umiddelbar utligning som i 1. omgang.

Da ble det en nervøs avslutning på kampen for Fulham, men London-laget forsvarte seg med alt de hadde og kunne juble da dommer blåste av fem minutter ut i overtiden.

Tross tapet torsdag går Stefan Johansens lag altså videre og fortsatt har mulighet til å rykke opp. Cardiff var nære et par ganger mot slutten, men må spille nok en sesong i mesterskapsserien.

I opprykksfinalen som spilles på Wembley tirsdag 4. august spiller Fulham mot Brentford. Vinner Fulham den kampen, rykker de opp til Premier League igjen på første forsøk. Motstander Brentford har ikke spilt på øverste nivå i engelsk fotball siden 1947.