KNUST: Mohamed Salah var ingen glad mann etter at Champions League-drømmen røk. Foto: Jon Super
KNUST: Mohamed Salah var ingen glad mann etter at Champions League-drømmen røk. Foto: Jon Super
Jürgen Klopp:

– Bekymret for overskriftene

Jürgen Klopp snakker ut etter at de mistet Champions League-spill neste sesong.

Med Manchester Uniteds 4-1-seier over Chelsea torsdag kveld er alt håp om Champions League-spill ute neste sesong for Liverpool.

Det fikk Mohamed Salah til å utrykke sine følelser på Twitter.

– Jeg er fullstendig knust. Det er absolutt ingen unnskyldning for dette. Vi hadde alt vi trengte for å komme oss til neste sesongs Champions League, og vi mislyktes, skrev Salah.

– Gjør meg en tjeneste

Fredag formiddag ble manager Jürgen Klopp spurt om reaksjonen til stjernespilleren og om han hadde et annerledes syn på det.

– Jeg er bare litt bekymret for overskriftene dere lager. Gjør meg en tjeneste og prøv deres beste, innleder Klopp pressekonferansen.

NEDTUR: Jürgen Klopp og Mohamed Salah skal spille Europa League neste sesong. Foto: David Klein
NEDTUR: Jürgen Klopp og Mohamed Salah skal spille Europa League neste sesong. Foto: David Klein

Klopp hevder Salah har kommet over skuffelsen.

– Det var en normal beskrivelse av følelsene hans og situasjonen. Rett etter kampen var det ikke tid for å sende en optimistisk beskjed, men jeg så ham i kantinen nå, og han smilte. Han var ikke i dårlig humør, sier Klopp.

– Vi tenker alle sånn (som Salah). Dette er ikke sesongen vi ønsket. Det ville vært en normal sesong om vi hadde endt på 4. plass. Ikke en fantastisk sesong, men vi ville vært kvalifisert. Men noen ganger må man akseptere virkeligheten. Ting er ikke alltid en dans på roser, noen ganger har du nedturer.

Hadde ikke troen

Selv hadde han gitt opp etter 1-1 mot Aston Villa lørdag.

– Det er sant at vi ikke har Champions League, selv visste vi det etter forrige kamp, åpenbart. Jeg satte strek. Jeg er optimistisk, men i det øyeblikket kunne jeg ikke se det komme, sier tyskeren.

55-åringen mener likevel at laget er motiverte for tiden fremover.

– Det er ikke dårlig stemning i garderoben. Vi lærte å ikke splitte oss eller peke ut noen. Vi ender ikke på femteplass på grunn av de siste ti kampene, men grunnet kampene før det, sier Klopp.

Klopp peker på den økonomiske siden som det største problemet med å ikke få være med i mesterligaen.

– Et stort problem i fotball, det vet jeg. Men det er det eneste. Vi har fotballkvelder i Europa neste år. Istedenfor å spille tirsdager og onsdager, skal vi spille torsdager. Hvem bryr seg? Så la oss gi alt, sier manageren.

Liverpool vil, uansett resultat mot Southampton søndag, få femteplassen i Premier League.