I BLÅTT: Donny van de Beek går på lån fra Manchester United fra Everton, ut sesongen. Foto: Everton FC
I BLÅTT: Donny van de Beek går på lån fra Manchester United fra Everton, ut sesongen. Foto: Everton FC

Bekreftet: Donny van de Beek lånes ut til Everton

Donny van de Beek (24) bytter ut Manchester United med Everton ut sesongen.

Følg TV 2s Deadline Day-sending mandag fra 11.00 på tv2.no og TV 2 Play!

Donny van de Beek lånes ut fra Manchester United til Everton. Det bekrefter Everton på Deadline Day.

– Nå kan jeg si jeg er en Everton-spiller. Jeg er veldig glad og kan ikke vente til å hjelpe laget, sier nederlenderen i et ferskt intervju med klubben.

– Jeg tenker dette er en stor klubb, med mange gode spillere. Jeg kom fordi jeg ønsker å hjelpe de å klatre på tabellen, fortsetter han.

24-åringen forteller at Lampard var en viktig faktor i overgangen.

– Jeg hadde et veldig positivt møte med den nye treneren. Vi har samme idéer om fotball og han hadde stor inflytelse på valget mitt.

– Jeg kan lære mye fra han fordi han spilte i samme posisjon og var en midtbanespiller som scoret mye mål. Han kan hjelpe meg mye, så jeg tenker jeg er på en god plass, forteller van de Beek.

Midtbanespilleren har kun startet fire kamper i Premier League siden overgangen fra Ajax til Manchester United sommeren 2020. Denne sesongen har midtbanespilleren kun spilt 70 minutter i ligaen for de røde djevlene, fordelt på åtte kamper.

Nå forlater van de Beek Old Trafford for å få mer spilletid i Everton. 24-åringen, som har mistet plassen på det nederlandske landslaget etter mangelen på spilletid, lånes ut til Merseyside ut sesongen.

Hold deg oppdatert på Deadline Days overganger og rykter i Fotballbørsen!

Everton skal ikke ha sikret seg en opsjon på kjøp på van de Beek, melder flere medier. The Toffees betaler også en sum til Manchester United for å låne nederlenderen.

Se hva som Donny van de Beek sa til TV 2 etter overgangen til Manchester United under: