Barcelona-profil: – Det vil være en ære å spille sammen med Braut Haaland

Pierre-Emerick Aubameyang beskriver Erling Braut Haaland som «en av verdens aller beste fotballspillere». Han håper nordmannen ender opp i Barcelona.

Pierre-Emerick Aubameyang, som forlot Arsenal til fordel for Barcelona på januarvinduets siste dag, drømmer om å se Erling Braut Haaland på Camp Nou.

Se alle klubbene som ønsker Haaland øverst!

VIL SPILLE MED HAALAND: Barcelonas Pierre-Emerick Aubameyang (t.h). Foto: JOSE JORDAN
VIL SPILLE MED HAALAND: Barcelonas Pierre-Emerick Aubameyang (t.h). Foto: JOSE JORDAN

Barcelona er en av flere europeiske storklubber som ryktes være med i budkrigen i håp om å kjøpe den norske stjernespissen til sommeren.

– Det vil være en ære å spille sammen med ham om han kommer til Barça, slår Aubameyang fast overfor spanske Sport.

Aubameyang havnet i kulden i Arsenal etter å ha brutt disiplinærreglene, men har fått mye spilletid i sin klubb Barcelona etter overgangen i januar. Han står foreløpig med tre La Liga-scoringer for sin nye klubb.

– Jeg er ingen trener, men Haaland er en stjerne

Angriperen gjør det imidlertid klart at han ikke frykter konkurransen fra Haaland dersom nordmannen skulle ende opp i samme klubb.

– Jeg er alltid forberedt på sunn konkurranse fra mine lagkamerater, svarer 32-åringen, før han slår fast:

– Jeg er ingen trener, men jeg mener Erling Braut Haaland er en stjerne. Han scorer mange mål, har en veldig bra fysikk, og er lynkjapp. Det er merkelig. Han er en stor kar, men løper mye. Det er utrolig, mener Aubameyang.

– En av verdens beste

Han innrømmer at han er en stor beundrer av den norske landslagsspissen.

– Med tanke på hans alder, så er han er av verdens beste, konkluderer Aubameyang.

21 år gamle Haaland har scoret 80 mål på 79 kamper for Dortmund etter overgangen fra Red Bull Salzburg i 2019. I tillegg til Barcelona jaktes stjerneskuddet på av klubber som Real Madrid, Manchester City, Manchester United og PSG, ifølge ulike medier.

Haaland har på nyåret slitt med skader, og har mistet flere kamper for Dortmund i Bundesliga. Han stod blant annet over 2-4-tapet mot Rangers i Europaligaen forrige uke, og er usikker til søndagens Dortmund-kamp borte mot Augsburg.