SELGER: Roman Abramovitsj har planer om å selge Chelsea. Foto: Dylan Martinez
SELGER: Roman Abramovitsj har planer om å selge Chelsea. Foto: Dylan Martinez

Abramovitsj bekrefter: Vil selge Chelsea

Roman Abramovitsj (55) vil gi bort fortjenesten av salget til ofrene for krigen i Ukraina, skriver han i en uttalelse på Chelseas nettsider.

Roman Abramovitsj bekrefter på Chelseas nettsider at han ønsker å selge klubben. Russeren har eid London-klubben siden 2003.

Det har vært spekulert i Abramovitsj' fremtid i klubben etter at Ukraina ble angrepet av Russland torsdag forrige uke.

– Jeg kommer ikke til å be om at noen av lånene skal tilbakebetales. Dette har aldri handlet om forretninger eller penger for meg, men om den ekte lidenskapen for spillet og klubben. Jeg har bedt mitt team om å opprette en veldedighetstiftelse hvor hele fortjenesten fra salget vil bli donert. Stiftelsen vil være for ofrene for krigen i Ukraina. Dette inkluderer midler for umiddelbar hjelp til de rammede, i tillegg til den langsiktige arbeidet for gjenoppbygging, innleder han i en uttalelse på klubbens nettsider.

Etter Chelseas 3-2-seier i FA-cupen onsdag kveld svarte Chelsea-manager Thomas Tuchel på nyheten:

– Jeg hørte det kanskje litt tidligere enn deg, men det var fortsatt nært avspark. Vi hørte ryktene hele dagen og når vi hadde teammøter snakket vi om det. Det er store nyheter, vi venter og ser og håper på det beste, sa Tuchel til BBC etter cup-avansementet, og la til:

– Jeg tror hver avgjørelse han tar er den rette. Det er hans valg og hans klubb.

I løpet av tiden med Abramovitsj som Chelsea-eier har klubben vunnet 19 titler, blant dem er fem Premier League-pokaler og to titler i Champions League.

– Vit at dette har vært en utrolig vanskelig avgjørelse å ta, og det smerter meg å skille lag med klubben med på denne måten. Jeg tror uansett dette er til det beste for klubben, sier han, sier Abramovitsj videre til klubbens hjemmeside.

– Jeg håper at jeg får mulighet til å besøke Stamford Bridge en siste gang for å si farvel til alle dere. Det har vært et privilegium for en Chelsea-supporter gjennom hele livet å få være en del av Chelsea, og jeg er stolt over det vi har oppnådd sammen. Chelsea Football Club og supporterne vil alltid være i mitt hjerte, tilføyer han.

Overfor Blick bekreftet den sveitsiske mangemilliardæren Hansjörg Wyss at han kan være interessert i et oppkjøp av Chelsea, men understreker at han trenger fire eller fem dager på å få mer oversikt over situasjonen. Wyss må få bidrag fra seks eller sju andre investorgrupper for å overta eierskapet på Stamford Bridge.

– Hør! Du må stoppe!