Podolski herjet igjen - puttet to i ny Köln-seier

Det er liten tvil om hvem som er Ståle Solbakkens viktigste spiller i Köln. Lukas Podolski gjorde igjen to mål i 3-0-seieren over Augsburg søndag.

podolski
podolski

Trepoengeren sendte Köln til 11. plass i tysk Bundesliga og ga Solbakken pusterom etter to sure tap. Riktig nok var Podolskis to tidlige scoringer av det billige slaget, men angriperen viste seg igjen avgjørende for vertene.

1-0 kom da han satte fart fra venstrekanten etter 18 minutters spill. Gibril Sankoh hadde ikke sjanse til å holde følge, og Podolski fyrte løs fra spiss vinkel. Augsburg Simon Jentzsch var ikke patent og lot ballen treffe nettmaskene.

Fem minutter senere doblet Lukas Podolski ledelsen og avgjorde langt på vei kampen. Det kom etter en omdiskutert straffesituasjon der Christian Clemens gikk i bakken. Dommeren pekte på krittmerket, og Podolski traff for 12. gang på rad fra 11 meter. Scoringen var hans åttende i serien for sesongen.

Annen omgang fortsatte som den første – Augsburg jobbet, mens Köln traff mål. Gjestenes forsvar fikk ikke klarert Christian Eichners innlegg fra venstre, og Slawomir Peszko hamret ballen inn i motsatt hjørne.

Vondt ble verre for Augsburg da Torsten Oehrl ble utvist etter å ha sparket ned Sascha Riether bakfra. Med ti mann klarte ikke gjestene å ta igjen Kölns forsprang, og Solbakken kunne igjen juble for hjemmeseier – klubben tredje på rad. (©NTB)