Perlescoring da Brasil lekte seg i Neymars fravær

Brasil har ikke fått det til å stemme i Copa America de siste årene. Natt til lørdag norsk tid hadde de full kontroll i åpningskampen mot Bolivia på hjemmebane.

Vertsnasjonen måtte klare seg uten Neymar, men det så ikke ut til å plage dem nevneverdig. Likevel forsvarte det antatt svakeste laget i turneringen i Bolivia seg godt i åpningen av kampen.

Se scoringene øverst i saken! Video med tillatelse fra Viasat.

Brasil hadde flere store sjanser, men det var ikke før i starten av 2. omgang at det skulle lykkes for de hvitkledde. Richarlison slo inn i boks, der ballen traff hånden til Adrian Jusino i boksen. Den anerkjente dommeren Néstor Pitana valgte, etter en titt på VAR, å dømme straffe.

Phillipe Coutinho, som hadde stått bak flere av farlighetene i den første omgangen, scoret på straffen. Bolivia-målvakt Carlos Lampe slang seg til samme side, men var sjanseløs på den godt plasserte straffen fra Barcelona-spilleren.

Etter mesterligatriumfen til Liverpool er det nok få som savner Coutinho, men for de fleste med Liverpool-hjerte var det likevel godt å se 2-0-scoringen. Roberto Firmino slo perfekt inn på bakerste stolpe, der en upresset Coutinho stanget ballen i mål.

Likevel er nok den store snakkisen i Brasil etter kampen den praktfulle scoringen fra Everton på tampen av kampen. Kanten dro seg inn i banen før han valgte å klinke til med høyrefoten. Ballen limte seg nærmest fast liker under motsatt kryss.

– Piping er en del av kampen. Fansen vil at vi skal vinne og spille bra, uttalte Coutinho etter kampen om pipekonserten som møtte brasilianerne til pause.

– Til slutt klarte vi å åpne forsvaret deres. Vi fortjente å vinne med mye, sa Dani Alves.

Brasil er fremdeles favoritter til å vinne turneringen på hjemmebane.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2