KJENNER DET I HJERTET: Marcus Holmgren Pedersen storspiller på banen og stortrives utenfor. Foto: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN
KJENNER DET I HJERTET: Marcus Holmgren Pedersen storspiller på banen og stortrives utenfor. Foto: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

Pedersen og kjæresten har blitt TV-par i Nederland: – Klager ikke på det

BATUMI (TV 2): Det går greit om dagen for Marcus Holmgren Pedersen (22). Ikke bare på fotballbanen.

Men også der opplever høyrebacken fra Hammerfest en av de beste periodene i karrieren sin.

Hans Feyenoord leder den nederlandske ligaen med seks poengs forsprang, de skal spille kvartfinale i Europa League mot Roma, og Pedersen har kjempet seg tilbake til en fast plass på laget denne sesongen.

Ukene før landslagssamling inneholdt både en ekstremt viktig seier borte mot Ajax – «en helt syk følelse», ifølge 22-åringen – og en sensasjonell scoring fra langt hold som avgjorde toppkampen mot AZ Alkmaar.

– Jeg kan ikke si det er helt normalt at jeg scorer sånne mål, men det var en fantastisk opplevelse for min del. Det betydde veldig mye, sier Holmgren Pedersen til TV 2.

– Hvordan har det vært å kjempe seg tilbake til den posisjonen du har nå?

– Du må bare stå i det. Det er tøft mentalt, men du må bare ikke gi slipp på troen, fortsette bare å jobbe på. Når sjansen din kommer tilbake, må du bare benytte deg av den. Det føler jeg at jeg har gjort nå etter nyåret. Jeg har tatt store steg og føler jeg har spilt meg inn i varmen igjen. Jeg må bare opprettholde det nå, sier han.

Sammen med «hockeybabe»

På landslaget er det ingen tvil: Holmgren Pedersen er Ståle Solbakkens soleklare favoritt som høyreback.

Utenfor banen begynner han også å ta plass. Denne sesongen har han både signert utstyrsavtale med Puma og lansert sin egen kleskolleksjon under merket Perzonal.

I Nederland får også forholdet hans til den nederlandske landhockeyspilleren Noor Omrani mye oppmerksomhet.

Aviser i Nederland omtaler henne gjerne som «hockeybabe».

SAMMEN SIDEN 2021: Noor Omrani og Marcus Holmgren Pedersen. Foto: Instagram
SAMMEN SIDEN 2021: Noor Omrani og Marcus Holmgren Pedersen. Foto: Instagram

Det siste året har paret figurert i en rekke nederlandske TV-programmer som har økt eksponeringen deres også utenfor fotball- og hockeybanen.

– Det er bare fint det. Jeg klager ikke på det. Hun er med på en del TV-programmer som også gjør at vi blir litt mer kjent. Det er ikke kun på mitt navn lenger at vi er kjent, gliser Pedersen og legger til:

– Det påvirker egentlig ikke oss så veldig mye om vi er kjent eller ikke. Det er litt gøy, synes jeg. Jeg liker det litt.

Måtte slette video

Noen ganger må han riktignok sette ned foten. Som da TikTok-frelste Omrani la ut en video av ham som gikk viralt.

– Hun fikk meg til å synge en sang der jeg holdt et kjøkkenredskap som mikrofon. Det tok litt av, mer enn jeg hadde forventet. Det var litt ukomfortabelt for min del. Sangstemmen min er ikke mye å skryte av.

– Nå har hun fjernet den. Det var litt for kleint, ler Pedersen.

– Hvordan er det å være sammen med en annen idrettsutøver?

– Vi forstår hverandre på en bedre måte. Når jeg kommer hjem, skjønner hun at det er lov å være sliten og trøtt, at jeg ikke orker å dra ned til byen og gå på restaurant, sier han og innrømmer:

– Hun blir fortsatt litt irritert når jeg legger meg på sofaen etter trening og spiller «Call of Duty».

DRO TIL MALDIVENE: Marcus Holmgren Pedersen og Noor Omrani. Foto: Instagram
DRO TIL MALDIVENE: Marcus Holmgren Pedersen og Noor Omrani. Foto: Instagram

Det har blitt en vanesak for ham å svare på spørsmål om kjæresten i intervjuer.

– Hvert intervju jeg har nå, handler om dama mi. Jeg begynner å lure på om det er jeg som er så jævla viktig, eller er det dama mi folk vil ha en bit av. Jeg tror jeg må sette strek nå og begynne å fokusere bare på meg selv i intervjuene mine, ler Pedersen, men han mener det egentlig ikke:

– Det er alltid litt hyggelig å snakke om. Vi har et litt offentlig privatliv. Vi klarer å isolere det litt. Det er ikke noe problem å snakke om det til mediene.